NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Wielrennen Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 21 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Van Barneveld verliest maar twee legs bij overtuigende rentree op WK darts 20 december 2021 23:08 20-12-21 23:08 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Raymond van Barneveld heeft maandag een sterke rentree beleefd bij het WK darts. De vijfvoudig wereldkampioen verloor in de eerste ronde maar twee legs tegen Lourence Ilagan en won de partij met 3-0. Maik Kuivenhoven verloor in de tweede ronde van James Wade. Volg nieuws over het WK darts VolgenOntvang meldingen bij nieuws over het WK darts Van Barneveld trof met Ilagan geen hoogvlieger bij zijn terugkeer in Alexandra Palace in Londen. De nummer 125 van de wereldranglijst kwam bij zijn vorige vijf WK-deelnames ook niet door de eerste ronde. De 43-jarige Filipijn speelde zeer wisselvallig, terwijl ‘Barney’ erg kalm oogde en een prima niveau haalde.De publiekslieveling won de eerste leg van de partij door een paar gemiste dubbels van Ilagan, maar moest de tweede leg aan zijn tegenstander laten. Daarna won hij zes legs op rij, goed voor een 2-0-voorsprong in sets. Ilagan stribbelde nog heel even tegen in de derde set, maar was volledig kansloos tegen de overtuigende Van Barneveld.De Nederlander kwam uit op een gemiddelde van 96,7 punten per drie pijlen. Hij raakte 9 van zijn 25 dubbels (36 procent). “Ik kan nog veel beter”, zei hij na de partij tegen Sky Sports.Van Barneveld neemt het donderdag in de tweede ronde op tegen een op papier veel sterkere tegenstander: Rob Cross. De Engelsman is als elfde geplaatst en werd vier jaar geleden wereldkampioen. Raymond van Barneveld is goed begonnen aan het WK darts. Raymond van Barneveld is goed begonnen aan het WK darts. Foto: Getty Images Van Barneveld speelt eerste WK-partij in twee jaar Van Barneveld speelde maandag zijn eerste WK-partij sinds 14 december 2019, toen hij gedesillusioneerd een punt achter zijn carrière zette na een pijnlijke 1-3-nederlaag tegen Darin Young in de eerste ronde.Negen maanden later kwam ‘Barney’ terug op zijn beslissing om te stoppen. In februari van dit jaar heroverde hij zijn Tour-kaart bij de PDC en een paar weken later won hij bij Players Championship 3 al zijn eerste toernooi sinds zijn rentree. De Hagenaar kende verder, mede door privéproblemen en stress, vooral een moeizaam seizoen, maar hij wist zich wel te plaatsen voor het WK.Van Barneveld was in 1998, 1999, 2003, 2005 (allen bij de BDO) en 2007 (bij de PDC) de beste bij een WK. Hij haalde daarnaast in 2006 (BDO) en 2009 (PDC) de finale. Zie ook: Bekijk het speelschema en de uitslagen op het WK darts Kuivenhoven uitgeschakeld door Wade Kuivenhoven miste te veel dubbels (uitgooipercentage: 28,6) om Wade te verrassen. De als vierde geplaatste Engelsman speelde een matige partij (gemiddelde van 83,7), maar versloeg de Nederlandse nummer 56 van de wereld in de tweede ronde wel met 3-1.Door de nederlaag van Kuivenhoven zitten nu nog zeven van de tien Nederlanders in het toernooi. Jermaine Wattimena en Chris Landman werden eerder al uitgeschakeld in de eerste ronde. , Raymond van Barneveld is goed begonnen aan het WK darts. Foto: Getty Images , Zie ook: Bekijk het speelschema en de uitslagen op het WK darts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here