NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 21 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rijkswaterstaat strooit maandagavond preventief in bijna heel Nederland 20 december 2021 22:22 20-12-21 22:22 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 17 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Rijkswaterstaat strooit maandagavond in heel Nederland, met uitzondering van Zeeland, op de wegen om dinsdagochtend gladheid te voorkomen. Het wordt in de nacht van maandag op dinsdag erg koud. “Het asfalt is 0 graden, dus water bevriest meteen”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.”Er is grote kans dat vocht uit de lucht door condensatie bevriest op de weg. Door te strooien krijgt het in de ochtend geen kans om aan te vriezen.” Vooral bruggen en viaducten worden voorzien van een zoutlaag. Die worden door het vele staal erin en door de wind nog kouder dan andere wegdelen.Het KNMI voorspelt een heldere nacht met mist. Geleidelijk zullen er richting de nacht op veel plaatsen mistbanken ontstaan. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 3 graden onder nul, op sommige plekken daalt het zelfs naar 5 of 6 graden onder nul.Rijkswaterstaat sluit niet uit later ook in Zeeland te gaan strooien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here