NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 21 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Meta gaat achter nepversies van Facebook en Instagram aan 21 december 2021 08:10 21-12-21 08:10 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 12 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Facebook-moederbedrijf Meta spant een rechtszaak aan tegen mensen die met websites die lijken op de inlogschermen van Facebook, Instagram of Whatsapp de inloggegevens van gebruikers proberen te stelen. Volgens Meta werden sinds 2019 meer dan 39.000 van dit soort pagina’s gemaakt. Mensen die op zo’n site terechtkomen, zien een nagemaakte versie van het inlogscherm van Meta-diensten. Als ze daarop hun gebruikersnaam en wachtwoord invullen, worden die door criminelen gekopieerd. Dit soort gegevens kunnen worden gebruikt om mensen af te persen. Ook is het mogelijk dat criminelen daarmee identiteitsfraude plegen.De personen achter deze tienduizenden phishingsites gebruikten een dienst waarmee ze hun identiteit en locatie afschermden. Ook de identiteit van hun hostingproviders was niet te achterhalen.Sinds maart van dit jaar werden de aanvallen heviger en werkte Meta samen met de gebruikte dienst. Zo konden de identiteiten van de hostingproviders en verdachten worden achterhaald. Ook werden duizenden van de pagina’s offline gehaald. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here