NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 20 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Royce de Vries: 'Communicatie over beveiliging Peter R. de Vries verliep moeizaam' 20 december 2021 00:55 20-12-21 00:55 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De in juli vermoorde Peter R. de Vries wilde geen persoonsbeveiliging, maar had wel andere vormen van overheidsbeveiliging gewild. De communicatie daarover verliep echter heel moeizaam. Dat heeft Royce de Vries, de zoon van de overleden misdaadverslaggever, zondag gezegd in Nieuwsuur. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij nieuws over de moord op Peter R. de Vries. “Daar zijn gesprekken over gevoerd en dat is ook niet altijd goed gegaan”, zegt Royce de Vries over de beveiliging die Peter R. de Vries was aangeboden. “Het was bijvoorbeeld wel een patroon dat mails niet goed beantwoord werden of dat er in een heel laat stadium over zijn veiligheid contact met hem werd opgenomen. Terwijl hem bijvoorbeeld was toegezegd dat nog dezelfde dag werd gebeld, werd er uiteindelijk pas na drie weken gebeld. Dus dat ging gewoon allemaal heel moeizaam. De communicatie was gewoon niet optimaal.”Royce de Vries reageerde in Nieuwsuur op een niet eerder uitgezonden interview met zijn vader, dat Nieuwsuur in februari opnam en waarvan zondag een paar fragmenten werden uitgezonden. Peter R. de Vries spreekt in het interview over de moord op Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, en de rol van de overheid in zijn bescherming. Peter R. de Vries zei niet te weten of Wiersum persoonsbeveiliging had geweigerd, maar stelde dat er ook “andersoortige beveiliging” bestaat. En dat “met camera’s en alle techniek die er vandaag de dag is, natuurlijk een soort van cordon” om hem heen gelegd had kunnen worden. En dat geldt ook voor de vermoorde broer van de kroongetuige, aldus Peter R. de Vries. “Dat is in mijn optiek niet of onvoldoende gebeurd.” 1Tijdlijn: Dit gebeurde er op de dag van de moordaanslag op Peter R. de Vries Onafhankelijk onderzoek Over de moord op Wiersum zei Peter R. de Vries in het interview ook dat dit iets was “wat je kon zien aankomen. Er was al gewaarschuwd. De broer van de kroongetuige was al doodgeschoten. Er was al een bloedbad aangericht in Nederland bij andere mensen die op een of andere manier direct of zijdelings een rol speelden in deze affaire.” Dat er nooit onderzoek is gedaan naar de rol van de overheid in de zaak, komt mogelijk “doordat er veel mensen zijn die er belang bij hebben dat de waarheid op dat punt niet helemaal aan het licht komt en dat men elkaar de hand boven het hoofd houdt. Omdat het aantal fouten dat gemaakt is misschien wel groot en heftig is”, zei Peter R. de Vries.De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) doet momenteel onderzoek naar de beveiliging van Peter R. De Vries. Op verzoek van onder meer de familie van Peter R. de Vries werd dit onderzoek breder getrokken en wordt ook de beveiligingssituatie van de broer van de kroongetuige en van Derk Wiersum meegenomen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here