NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 19 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , OMT wil onderzoek naar wachttijd na prik, schrappen kan boostercampagne versnellen 19 december 2021 08:05 19-12-21 08:05 Laatste update: 3┬áminuten geleden Update: 3┬áminuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Outbreak Management Team (OMT) wil een onderzoek naar de wachttijd na een boosterprik. Na een coronavaccinatie moet men een kwartiertje wachten, maar het schrappen van die wachttijd zou ervoor kunnen zorgen dat meer mensen sneller een prik kunnen halen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zal zich “hieromtrent laten adviseren en uw Kamer daar op korte termijn nader over informeren”, schrijft hij zaterdag aan de Kamer.Na een vaccinatie tegen COVID-19 moeten mensen altijd een kwartiertje wachten. Deze ‘observatietijd’ is bedoeld om te zien of mensen allergisch reageren op de prik. De wachttijd is volgens het RIVM vastgesteld door het Europese geneesmiddelenbureau (EMA).De Jonge gaf zaterdagavond tijdens een ingelaste persconferentie, waar een lockdown werd afgekondigd tot en met 14 januari, nog aan niet van het kwartiertje wachttijd af te willen. “Nee daar ga ik niet mee stoppen. En trouwens, juist de deskundigen zeggen: doe dat ook niet. Ook internationaal is dat niet gebruikelijk om dat te doen”, zei De Jonge.De boostercampagne begon in Nederland later dan in andere landen. Het kabinet is bezig met een versnelling. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk 60-plussers nog voor de jaarwisseling een boosterprik hebben gehad. Eind januari moeten dan alle 18-plussers zo’n prik hebben gehad. 39De Jonge doet oproep: ‘Haal booster tegen omikronvariant’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here