NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 19 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Redactieblog Het licht aan het einde van de tunnel blijkt een knipperende tl-buis 19 december 2021 08:06 19-12-21 08:06 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Op zondag blikt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman terug op de week van NU.nl. Wat was het belangrijkste verhaal deze week? Waar gingen de discussies op de redactie over? Deze week verwerken ook wij de nieuwe lockdown. Voor me ligt een boek van Herman Finkers: De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door. De timing van het kerstpakket van mijn werkgever kon niet beter.”Dit is in de hele crisis misschien wel het zwaarste moment sinds de eerste tv-toespraak”, zei demissionair premier Mark Rutte zaterdag op de persconferentie.Dat gevoel hebben we op de redactie al een hele tijd. Met een vaccin zou 2021 wél een jaar van hoop worden. Een jaar met licht aan het einde van de tunnel. Maar samensteller Joost Nederpelt concludeerde treffend: “Dankzij nieuwe, besmettelijkere varianten blijkt dat eerder een knipperende tl-buis.” “We leken op weg uit het moeras, maar worden er nu weer keihard ingetrokken.” Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur December is bij NU.nl de maand van de beoordelingsgesprekken. Het viel me dit jaar meer dan anders op dat mensen moe zijn. Niet alleen privé, maar ook professioneel vraagt dit virus veel van onze journalisten. Een crisis vraagt om scherpte, maar ook wij zijn mensen.Het woord ‘coronamoeheid’ viel tijdens de gesprekken vaker dan vorig jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de situatie waarin we nu zitten. We leken op weg uit het moeras, maar worden er nu weer keihard ingetrokken.Vrijdag voelden we de lockdown aankomen, toen de eerste berichten uitlekten. Ik weet niet of het de schuld is van die coronamoeheid, maar tijdens de redactievergadering kwamen we niet op heel veel goede ideeën bij dit nieuws.Ja, we weten dat de nieuwe omikronvariant veel besmettelijker is. Niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook in Amsterdam groeit het snel. Maar of het ook zorgt voor meer druk op de zorg? Dat zien ze in Zuid-Afrika voorlopig niet. Kunnen we dus concluderen dat we ons geen zorgen hoeven te maken? Dat is ook weer te simpel. “Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles.” Herman Finkers De persconferentie gaf zaterdag niet veel meer duidelijkheid. OMT-voorzitter Jaap van Dissel had het over het virus dat een nieuwe jas aan had getrokken, waardoor onze afweer het niet meer herkent. Maar toen onze verslaggever Job van der Plicht vroeg hoe het kan dat twee prikken niet meer werken, maar een booster wel, was Van Dissel eerlijk: “Het korte antwoord: dat weten we niet.”Dus blijven dit voor ons de belangrijkste vragen: Hoe kan het dat een variant die misschien minder ziekmakend is, wel voor meer druk op de zorg kan zorgen? Waarom bijprikken als de vaccins minder goede bescherming bieden tegen deze nieuwe variant? Zoals na iedere persconferentie stuurden jullie ons ook weer veel goede vragen op. Die waren veel praktischer van aard en konden we hier beantwoorden. Laat onder dit bericht op NUjij vooral weten als er nog meer onduidelijk is gebleven voor je.Mijn humeur houdt zich ondertussen vast aan Herman Finkers. “Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles.”Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets anders over NU.nl kwijt? Mail de hoofdredacteur op [email protected] , “We leken op weg uit het moeras, maar worden er nu weer keihard ingetrokken.” Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur , “Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles.” Herman Finkers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here