NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 19 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Erica Renkema zou niets aan haar biografie veranderen na kritiek 19 december 2021 13:59 19-12-21 13:59 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 198 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Erica Renkema zou niets aan haar biografie veranderen. Dat zei de realityster zondag in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1. De afgelopen tijd ontstond er ophef rondom haar uitspraken over moslims die ze in het boek doet. Zo vergelijkt Renkema vrouwen in boerka met pinguïns en noemt ze hoofddoekjes “niet normaal”. In het boek spreekt Renkema zich kritisch uit over diverse geloven, waaronder de islam. Volgens de realityster gaat bij islamitische gezinnen veel talent verloren omdat de vrouwen nog steeds “eeuwig gedoemd zijn om schoon te maken en kinderen te baren”, zo viel te lezen in de biografie.De laatste weken ontstond er vooral commotie over de uitspraak “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?” Het leidde ertoe dat bedrijven als Hallmark, Nivea en Emma Matras de samenwerking met de familie beëindigden. ‘Moet je jezelf dan veranderen?’ In het radioprogramma zegt Renkema de mediastorm rondom haar persoon als “interessant” te hebben ervaren. Toch maakt ze zich niet heel erg druk om alles wat er over haar en haar uitspraken in het boek wordt gezegd: “Het is mijn biografie, je mag het naast je neerleggen. Het is mijn bescheiden mening, iedereen moet ermee doen wat ie wil.”Renkema vindt Nederland “heel erg verdeeld”. “Je kan in Nederland niks meer zeggen. Je hebt beledigingen en mensen die heel snel op hun tenen zijn getrapt, dat vind ik een groot onderscheid.” Ze zegt daarom blij te zijn met haar uitspraken: “Het is goed dat er een discussie is losgekomen, daar ben ik blij mee. Het is goed dat we de discussie met elkaar aangaan.”De bekendheid heeft wel iets gedaan met Renkema, merkte ze. “Ik heb gemerkt dat als ik iets zeg, dat je dan heel veel op je af krijgt”, zowel positief als negatief denkt de realityster. “Dan denk ik ‘moet je jezelf dan veranderen?’ Dat wil ik niet. Ik ben heel open, ik wil niet wantrouwig of cynisch worden. Ik hoop dat ik dat kan behouden.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here