NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 18 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Veiling van frequentie voor écht snel 5G-internet uitgesteld tot na oktober 2022 18 december 2021 09:25 18-12-21 09:25 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 21 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De veiling voor de 3,5GHz-frequentieband, die belangrijk is voor een sneller 5G-netwerk, vindt pas na oktober 2022 plaats. Dat blijkt uit een bericht van de Rijksoverheid. De oorzaak van de vertraging is dat eerst het zogeheten Nationaal Frequentieplan moet worden gewijzigd. Dat aangepaste plan, waarin alle belangen rondom de 5G-frequentieveiling gewaarborgd moeten worden, treedt naar verwachting op 1 oktober in werking.Daarna wordt “zo snel mogelijk” de belangrijke frequentieband voor 5G geveild. Hoewel Nederlandse telecomproviders nu al een vorm van 5G aanbieden, wordt de snelheid van het internet pas echt hoog als de 3,5GHz-band kan worden gebruikt.Aanvankelijk stond de veiling gepland in april 2022. In september van dit jaar werd al bekend dat er vertraging op komst was. De oorzaak daarvan is de aanhoudende kwestie met satellietbedrijf Inmarsat. Dat bedrijf heeft ontvangstschotels in de Friese plaats Burum, waarmee het voor een groot deel van de wereld de nood-, spoed- en veiligheidscommunicatie op zee en in de lucht verzorgt. Dat gebeurt al sinds 1990 via de 3,5GHz-frequentieband.Een adviescommissie gaat op zoek naar een oplossing voor Inmarsat voordat de veiling kan doorgaan. In het eerste kwartaal van 2022 moet de commissie met een advies komen.In juli oordeelde een rechter dat Inmarsat zijn ontvangstschotels voorlopig niet hoeft te verhuizen, omdat internationale afspraken over het grondstation zwaarder wegen dan de wens om de frequentieband vrij te maken voor sneller internet. Zie ook: Providers zetten hun 5G-netwerk aan, wat merk jij hiervan? , Zie ook: Providers zetten hun 5G-netwerk aan, wat merk jij hiervan? , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here