NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 18 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Ruud de Wild is door ziekte dichter bij zichzelf gekomen 18 december 2021 18:45 18-12-21 18:45 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 8 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Ruud de Wild beseft sinds hij kanker heeft gehad wat er voor hem echt toe doet in het leven. “Zwarte Piet, de cancelcultuur, Black Lives Matter: als je ziek wordt, maakt het niet uit wat voor kleur je hebt, hoeveel geld je hebt of hoe oud je bent. Kanker maakt geen onderscheid”, blikt de radio-dj terug op de ziekte in &C Magazine. “Wees gewoon wat liever voor elkaar. Luister meer en oordeel minder. Op zich had ik dat altijd al wel, misschien was dit wel het laatste stukje schil dat eraf moest”, vertelt De Wild, die naar eigen zeggen dichter bij zichzelf is gekomen.Toch viel de ziekte hem niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk zwaar. “Kanker hebben, niet weten of je het overleeft, waar je staat, wat er precies met je aan de hand is en overgeleverd zijn aan anderen: het is écht zwaar.”De impact van zijn ziekte en de operaties op hem en zijn relatie met Olcay Gulsen, is te zien in de documentaire Diagnose De Wild.De 52-jarige radio-dj maakte in maart bekend dat hij darmkanker had en stopte tijdelijk met zijn radioprogramma. Hij is inmiddels kankervrij en keerde in oktober terug op de radio. Hij hoopt het komend jaar schoon te blijven.”Ik weet nog niet helemaal hoe vaak ik nog word gecontroleerd, maar voorlopig woon ik nog half in het ziekenhuis. Ach, liever dat dan andersom. Vroeger haalden ze je tumor eruit en was je genezen verklaard. Ik blijf liever nog even onder toezicht.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here