NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 17 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rutte over verjaardagsfeest Amalia: 'We maken allemaal fouten' 16 december 2021 15:28 16-12-21 15:28 Laatste update: 4 uur geleden Update: 4 uur geleden 3.2K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Volgens demissionair premier Mark Rutte is het achteraf “toch niet goed gegaan” met het naleven van de coronaregels op de verjaardag van kroonprinses Amalia. Daarbij waren veel te veel gasten aanwezig. Het laat volgens Rutte zien dat “we allemaal worstelen met de regels” van het demissionaire kabinet. “Het zijn ook mensen”, zei hij donderdag over de koninklijke familie tegen verslaggevers. “We maken allemaal fouten.”Rutte moest woensdag aan de Kamer melden dat de koninklijke familie de coronaregels opnieuw had overtreden. De koning vertelde hem dat na vragen van De Telegraaf. In plaats van het maximum van 4 personen, dat voor heel Nederland ook tijdens de feestdagen geldt, waren er maximaal 21 mensen aanwezig, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Volgens de krant waren het er tientallen meer.Koning Willem-Alexander werd in de aanloop naar het EK voetbal al eens in een oranje uitgedoste straat gefilmd terwijl hij handen schudde en geen 1,5 meter afstand hield. Het koninklijk paar moest ook door het stof na een reis naar Griekenland, vlak nadat een ‘gedeeltelijke lockdown’ was aangekondigd en Nederlanders ertoe werden opgeroepen zo min mogelijk naar het buitenland te reizen. 119Koning Willem-Alexander over vakantie: ‘We hadden niet moeten gaan’ ‘Op dit ene punt is het niet goed gegaan’ Van een patroon wilde Rutte echter niet spreken. “Dat vind ik te zware woorden. Deze koninklijke familie is zich er zeer van bewust hoe belangrijk het is dat we met z’n allen proberen die coronaregels zo goed mogelijk na te leven”, bezwoer hij. Op de vraag of het koninklijk huis zich boven het volk verheven voelt, zei Rutte resoluut: “Nee, helemaal niet. Echt niet.”Daarnaast benadrukte Rutte nog eens dat de koninklijke familie “op alle mogelijke manieren voorzorgsmaatregelen” heeft genomen. “Op dit éne punt – en dat is ook belangrijk – is het niet goed gegaan.” Koning blijft bij verklaring Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag laten weten dat hij verder niets gaat zeggen over het omstreden feestje voor de achttiende verjaardag van zijn dochter Amalia.De koning woonde een opening bij in het Kunstmuseum Den Haag. Bij het verlaten van het museum zei hij licht geagiteerd dat hij “heel duidelijk is geweest in wat daarover gezegd is”. Zie ook: Deze 'coronablunders' maakte het Koninklijk Huis eerder , Zie ook: Deze 'coronablunders' maakte het Koninklijk Huis eerder , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here