NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 17 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rusland wil dat YouTube geblokkeerd kanaal van Russische tv-zender vrijgeeft 17 december 2021 14:23 17-12-21 14:23 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 56 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Russische media- en internettoezichthouder Roskomnadzor heeft vrijdag bij YouTube geëist dat een Duitstalig YouTube-kanaal van de Russische nieuwzender RT weer vrijgegeven wordt, meldt persbureau Reuters. De toezichthouder wil een verklaring van YouTube waarom het kanaal is geblokkeerd. Roskomnadzor spreekt van censuur.Donderdag werd bekend dat YouTube een nieuw Duitstalig kanaal van de nieuwsdienst RT (voorheen bekend als Russia Today) offline had gehaald. Het nieuwe Duitstalige kanaal RT auf Sendung ging vijf uur na de oprichting offline.Volgens YouTube omzeilde RT met het nieuwe kanaal een in september opgelegde blokkade. Toen werden Duitse kanalen van RT opgeheven, omdat die de regels rond desinformatie over het coronavirus hadden geschonden. YouTube staat niet toe dat eigenaren van geblokkeerde accounts een nieuw kanaal starten.Bij het ingrijpen van de videodienst in september dreigde Rusland nog om YouTube te blokkeren. Dat gebeurde niet.In westerse landen wordt RT gezien als het propagandakanaal van het Kremlin. Het medium wordt beschuldigd van het verspreiden van complottheorieën en desinformatie ten behoeve van de Russische staat. Naast een Duitstalige versie heeft RT ook onder meer een Engelse, Franse, Spaanse en Arabische versie. Verschillende landen hebben de omroep verboden. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here