NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 17 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Renze Klamer mag terug naar Nederland en krijgt excuses na verwarring over test 16 december 2021 18:08 16-12-21 18:08 Laatste update: 8 uur geleden Update: 8 uur geleden 28 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Renze Klamer is negatief getest op het coronavirus en mag vanuit Zuid-Afrika terugvliegen naar Nederland. De presentator zit al bijna twee weken vast in het land omdat hij positief testte. Ondanks dat hij in quarantaine ging en de regels volgde, mocht hij toch niet terugvliegen. “Dubbel goed nieuws”, twittert Klamer donderdagavond. “Voor mijzelf, want vandaag ben ik negatief getest en kan ik dus terug. Voor medelanders in vergelijkbare situaties, want er zijn excuses van KLM en het ministerie van Volksgezondheid en er is erkenning dat de informatie tegenstrijdig en verwarrend is.”Toen Klamer begin december positief testte ging hij in quarantaine. De presentator bleef positief testen, ondanks dat hij geen symptomen had.Klamer volgde de regels voor mensen die positief testen en checkte vervolgens elf dagen later in bij KLM met de benodigde documenten: een negatieve PCR-test van elf dagen oud, een negatieve PCR-test van minder dan 48 oud en een artsenverklaring waarin staat dat hij niet besmet is. Van KLM kreeg hij de bevestiging dat de documenten waren goedgekeurd.Op het vliegveld werd Klamer echter verteld dat hij ook een negatieve antigeentest had moeten hebben. Vervolgens bleek dat inderdaad op de Engelstalige versie van Nederlandwereldwijd.nl (government.nl) beschreven te staan.Een medewerker van KLM vertelde Klamer daarna de regels van weer een andere website te volgen, namelijk die van Traveldoc.aero. Volgens die site moet het eerste positieve PCR-testresultaat twee weken oud zijn, in plaats van de elf dagen die de overheid aangeeft. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here