NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 17 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , OM vervolgt twee agenten voor geweld tijdens coronademonstratie Malieveld 17 december 2021 10:48 17-12-21 10:48 Laatste update: 6┬áminuten geleden Update: 6┬áminuten geleden 114 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het OM gaat twee agenten vervolgen vanwege de arrestatie van een demonstrant tijdens een coronademonstratie van 14 maart op het Malieveld in Den Haag. Volgens het OM gebruikten de agenten “niet proportioneel” geweld tegen de man, die hierdoor onder meer verwondingen aan zijn hoofd overhield. Ook werd hij gebeten door een politiehond. De man had voor zijn aanhouding met een startkabel gezwaaid en die naar een ME’er gegooid. Hij weigerde de startkabel te laten vallen en rende hij achter politiepaarden aan.Hierop zetten de agenten een politiehond in, die de man bij zijn oren greep. Nadat de man op de grond lag, werd hij door twee agenten met een wapenstok geslagen. De man moest zich hierop in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.Volgens het OM was het geweld dat de hondengeleider en de ME’er hebben toegepast “niet proportioneel”. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt bij de rechter.Een derde agent is door het OM aangemerkt als verdachte, maar wordt vooralsnog niet vervolgd. Het gaat om een hondengeleider die zijn diensthond inzette tegen een demonstrant op verdenking van het gooien van een blikje bier richting de ME. De demonstrant liep hierbij letsel op. 44Politie verwijdert relschoppers met waterkanon en paarden van Malieveld Demonstratie tegen coronamaatregelen liep uit de hand Op 14 maart liep een demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld uit de hand. Demonstranten gaven geen gehoor aan verzoeken van de politie om het Malieveld te verlaten. De ME ging hierna over tot ontruiming. Hierbij werden onder meer politiehonden ingezet. Ook loste een agent een waarschuwingsschot.Amnesty International zei een dag na de demonstratie te twijfelen aan de gepastheid van het geweld. Meerdere demonstranten deden naar aanleiding van de ontruiming aangifte tegen de politie. De gemeente kondigde zelf een onderzoek aan naar het optreden van de politie.Het OM schrijft vrijdag dat het door de politie gebruikte geweld “voor het overgrote deel rechtmatig is geweest”. Volgens justitie mag en moet de politie optreden wanneer bevelen niet worden opgevolgd. Hierbij mag ook geweld worden gebruikt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here