,

“We zien sinds de persconferentie van dinsdagavond van premier Rutte een lichte stijging in de boekingen”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve van Roompot Vakantieparken. “We verwachten dat dat de komende uren en dagen verder gaat stijgen.”

Roompot telt 76 vakantieparken in Nederland en verwacht dat in de extra vakantieweek voor basisschoolkinderen meer ouders met hun kroost een extra verblijf boeken. “En dan zul je zien dat de kinderen aan het spelen zijn op het park en de ouders in het huisje achter de laptop aan het werk.”

,

Sowieso al een stijging

Roompot zag de laatste weken al een stijging van de boekingen voor de week voor kerst. Dat heeft te maken met het feit dat je een huisje huurt vanaf vrijdagmiddag voor een weekend of voor de midweek van maandag tot vrijdag.

“Mensen wilden sowieso al eerder komen omdat het vrijdag al kerstavond is. Omdat duidelijk is geworden dat ze toch langer thuis moeten blijven werken en de prijzen voor die week voor kerst laag zijn, komen mensen eerder. Maar nu de kinderen ook vrij zijn, worden dat er meer”, aldus Van Outryve.

,

Het park verwacht overigens niet de drukte zoals in de zomer. “Aartsdruk zal het niet worden want er komen weer minder Duitsers.”

Laptop mee naar speeltuin

Ook bij Ballorig verwachten ze komende week vooral extra werkende ouders met hun kroost. Het bedrijf heeft in Nederland 38 overdekte speeltuinen. “We hebben volop geïnvesteerd in wifi”, zegt directeur Jeroen Horbach. “Zodat ouders hier op de laptop aan het werk kunnen.”

Horbach verwacht minder grootouders met hun kleinkinderen te zien. “We worden meer een werkplaats voor ouders. Al kan ik adviseren dat je dat belangrijke gesprek met je baas niet vanuit ons moet voeren. We hebben geen geluidsvrije ruimtes.”

Extra personeel

Horbach hield er met de planning voor zijn personeel al rekening mee dat de week voor kerst het drukker zou gaan worden. “We hebben extra arbeidskrachten gemobiliseerd.”

Maar het zal geen recorddrukte worden. “Zo druk als tijdens de kerstvakantie en in de zomer bij slecht weer wordt het niet.”

,

,

'Vreselijk'