NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 15 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Verenigde Staten voegen acht Chinese techbedrijven toe aan zwarte lijst 15 december 2021 08:06 15-12-21 08:06 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 53 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Verenigde Staten voegen deze week acht Chinese techbedrijven toe aan een zwarte lijst, meldt Financial Times woensdag. Amerikaanse ondernemingen mogen niet investeren in bedrijven op die lijst. Het gaat onder meer om de bekende Chinese dronefabrikant DJI Technology. Ook de bedrijven Megvii, Dawning Information Industry, CloudWalk Technology, Xiamen Meiya Pico, YITU Technology, Leon Technology en NetPosa worden naar verluidt op de zwarte lijst geplaatst door de VS.De bedrijven zijn volgens Financial Times op de lijst geplaatst vanwege betrokkenheid bij het toezicht op Oeigoeren, een moslimminderheid in de regio Xinjiang. Oeigoeren worden onderdrukt en gediscrimineerd door de Chinese regering.Amerikaanse bedrijven die toch zaken willen doen met de organisaties op de zwarte lijst, moeten de Amerikaanse regering om toestemming vragen. Die toestemming zullen ze in veel gevallen niet krijgen.De lijst is een erfenis van de regering-Trump, die investeringen in bepaalde Chinese bedrijven verbood. Deze bedrijven hebben volgens de Amerikanen banden met het Chinese leger. De Verenigde Staten verdenken Chinese bedrijven er al langer van dat ze gevoelige informatie doorspelen aan de overheid. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here