NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 15 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Noorse toezichthouder legt Grindr boete op om verstrekken persoonsgegevens 15 december 2021 09:34 15-12-21 09:34 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 9 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Noorse privacywaakhond heeft Grindr, een populaire datingapp binnen de lhbtiq+-gemeenschap, een boete van 65 miljoen Noorse kroon (ruim 6,3 miljoen euro) opgelegd. Volgens de toezichthouder heeft het bedrijf illegaal gebruikersgegevens verstrekt aan reclamebureaus. De Noorse gegevensbeschermingsautoriteit Datatilsynet wilde Grindr in eerste instantie een boete van 100 miljoen Noorse kroon geven. Dit bedrag is verlaagd na nieuwe informatie over de financi├źn van het bedrijf en de veranderingen die de datingapp heeft aangebracht om de gebreken te verhelpen.Het in de Verenigde Staten gevestigde Grindr is het oneens met de boete. Het bedrijf heeft de komende drie weken de tijd om te besluiten of het in beroep wil gaan tegen het besluit.De Noorse consumentenbond Forbrukerradet concludeerde vorig jaar in een onderzoek dat tien populaire apps, waaronder Grindr en Tinder, de Europese privacywet zouden overtreden door priv├ęgegevens te verhandelen.Gegevens die zouden worden verhandeld, zijn onder andere de leeftijd, het geslacht, de locatie, het IP-adres en de interesses van de gebruikers. Bij Grindr en Tinder wordt volgens de bond ook je seksuele voorkeur doorgestuurd.Volgens de consumentenbond vermelden de apps de datadeling wel in hun privacyvoorwaarden, maar is dat niet toegestaan. Er wordt namelijk niet nadrukkelijk om toestemming gevraagd en het is ook niet mogelijk om het verhandelen van je gegevens uit te schakelen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here