NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 15 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Man die opkwam voor stakende arbeidsmigranten in Qatar krijgt drie jaar cel 15 december 2021 14:57 15-12-21 14:57 Laatste update: 10 minuten geleden Update: 10 minuten geleden 11 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een man die het opnam voor stakende arbeidsmigranten in Qatar is woensdag veroordeeld tot drie jaar celstraf. De 37-jarige Abdullah Ibhais werd twee jaar geleden door de Qatarese autoriteiten aangehouden nadat hij was opgekomen voor arbeidsmigranten die werkten aan de bouw van een stadion voor het WK voetbal van 2022. Olaf Koens, Midden-Oostencorrespondent voor RTL Nieuws, meldt via Twitter dat het vonnis in minder dan een halve minuut werd uitgesproken. Koens was bij de zaak in de Qatarese hoofdstad Doha aanwezig. Ibhais was zelf niet bij de zaak aanwezig; zijn broer Ziad voerde het woord namens hem.Ibhais is sinds 15 november in hongerstaking, als protest tegen zijn arrestatie. Hij werd in april al veroordeeld tot vijf jaar cel, maar ging in beroep tegen de uitspraak. Woensdag werd hij veroordeeld tot een celstraf van drie jaar.De 37-jarige Ibhais is afkomstig uit Jordanië en was werkzaam als mediamanager bij het Supreme Committee dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het WK voetbal, schreef de Volkskrant maandag in een profiel van Ibhais. 🚨 Ik was net bij de rechtbank in Doha voor deze zaak. In nog geen halve minuut is Abdullah Ibhais veroordeeld tot drie jaar celstraf. https://t.co/9SCxFlRScdAvatarAuteurobkMoment van plaatsen07:51 – 15 december 2021 Bouw van stadions vindt plaats onder erbarmelijke omstandigheden De bouw van de stadions voor het WK is zeer omstreden. Arbeidsmigranten uit onder meer Bangladesh, Pakistan en Nepal zijn naar Qatar gekomen om de stadions te bouwen, maar vaak gebeurt dit onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden vaak maanden niet betaald, lijden honger en hebben geen paspoort, doordat dat bij de grens is ingenomen.In 2019 legde een grote groep gastarbeiders het werk neer. Onder deze groep bevonden zich ook arbeiders die aan de WK-stadions werkten. Ibhais nam het tijdens een discussie met andere Supreme Committee-leden op voor de stakende gastarbeiders. Dit leidde tot ontslag, een onderzoek en uiteindelijk de arrestatie van de 37-jarige Jordaniër.De autoriteiten verdenken hem van omkoping rond de aanbesteding van een socialemediacampagne, schreef de Volkskrant. Maar dat is onzin, beweren mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch en Amnesty International. Ibhais zou door de Qatarese autoriteiten gedwongen zijn om schuld te bekennen.Het Noorse voetbalmagazine Josimar schreef eerder al dat de advocaat van Ibhais door het Supreme Committee onder druk is gezet en is verzocht om zijn cliënt niet langer te verdedigen. De organisatie vertelde de raadsman dat zijn “carrière beschadigd wordt” als hij dat niet zou doen.Noorse journalisten van het magazine hadden op de dag van de arrestatie van Ibhais een interview met hem gepland staan. Ibhais werd enkele uren voor de afspraak opgepakt. Later werden de Noorse journalisten zelf ook opgepakt en uitgezet.NU.nl is in afwachting van een reactie van de KNVB. Zie ook: Zoveel misstanden, maar waarom is Qatar het WK niet afgenomen? , Zie ook: Zoveel misstanden, maar waarom is Qatar het WK niet afgenomen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here