NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 15 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , GGD heeft negenduizend extra mensen nodig voor versnelling boostercampagne 15 december 2021 13:42 15-12-21 13:42 Laatste update: 8 minuten geleden Update: 8 minuten geleden 198 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De GGD’s hebben negenduizend extra mensen nodig voor de versnelling van de boosterprikcampagne, zo laat de koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten. De totale GGD-capaciteit voor de prikcampagne moet groeien van 18.000 naar zo’n 27.000 mensen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kondigde deze week aan dat de boosterprikcampagne versneld wordt. Dat wil zeggen dat alle achttienplussers uiterlijk in de tweede helft van januari een boosterprik krijgen aangeboden, aldus de minister. De GGD is verantwoordelijk voor het zetten van het grootste deel van de prikken.Op de website ggdreservisten.nl zijn tot dusver zo’n twaalfduizend aanmeldingen binnengekomen van mensen die willen helpen bij de boosterprikcampagne. Maar of al deze mensen geschikt zijn om te helpen wordt nog uitgezocht, aldus een woordvoerder van de GGD. Ook medewerkers van het Rode Kruis, studenten en medewerkers van Defensie helpen bij het prikken.Op dit moment zijn er 85 GGD-priklocaties in bedrijf. Daar komen er in de komende maand nog vijftien bij. Ook zijn er veertig zogenoemde satellietlocaties, die één of een paar dagen per week open zijn. Dat zijn volgens de GGD-woordvoerder locaties die worden ingericht op plekken waar op een zeker moment specifieke vraag is naar vaccinaties, zoals in bepaalde wijken. Tot slot zijn er tien XXL-priklocaties van de GGD open.”De 25 regionale GGD’s staan voor een historische opdracht om 8,5 miljoen Nederlanders in enkele weken tijd een vaccinatie aan te bieden”, schrijft de GGD GHOR op haar website. “Een vaccinatiecampagne van deze omvang is nog nooit eerder vertoond in ons land.”De organisatie vraagt om begrip wanneer het maken van een afspraak voor de boostervaccinatie niet helemaal vlekkeloos verloopt of als mensen wat langer moeten wachten op een passende locatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here