NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 14 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Marco Borsato trekt zich na aangifte terug als ambassadeur van War Child 14 december 2021 16:26 14-12-21 16:26 Laatste update: 28┬áseconden geleden Update: 28┬áseconden geleden 67 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Marco Borsato is niet langer ambassadeur van War Child, zo laat hij via zijn advocaten weten. De zanger, tegen wie maandag aangifte werd gedaan wegens misbruik, heeft zelf besloten zich terug te trekken. De 54-jarige Borsato trok zich onlangs al terug uit de campagne van War Child. Volgens zijn management was hij in de periode dat de campagne loopt niet beschikbaar. Volgens de stichting bleef hij echter wel ambassadeur.Daar is dinsdag verandering in gekomen. “Ik heb vanmiddag besloten om mij officieel als ambassadeur van War Child terug te trekken”, aldus Borsato. “Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat.”Marco Borsato was sinds 1998 betrokken bij War Child. In dat jaar maakte hij zijn eerste reis als ambassadeur naar Kosovo. Ook bracht hij het nummer De Speeltuin uit, dat een grote hit werd. De jaren daarna reisde hij onder meer af naar Sierra Leone en Oeganda, waar hij voormalig kindsoldaten ontmoette. Met zijn reizen naar Eritrea, Afghanistan en Pakistan vroeg hij aandacht voor kinderen in conflictgebieden.In het kader van zijn ambassadeurschap werden ook meerdere Friends for War Child-concerten in Ahoy, de concertreeksen van Symphonica in Rosso en de live tv-show Friends for War Child georganiseerd, waarbij geld werd opgehaald voor de organisatie. OM neemt zaak in onderzoek De Telegraaf bracht dinsdag het nieuws dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen de zanger, die een huisvriend zou zijn geweest van haar ouders. De vrouw zegt sinds haar vijftiende meerdere jaren te zijn misbruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft al laten weten de zaak in onderzoek te nemen.Borsato vroeg het OM vorige week al onderzoek te doen naar de beschuldigingen tegen hem die in de media zijn besproken. Het is nog niet duidelijk of dit onderzoek wordt uitgevoerd. Een woordvoerder noemde het verzoek ongebruikelijk.De laatste weken gaan er diverse geruchten over de zanger. Hij zou zich op verschillende momenten grensoverschrijdend hebben gedragen ten opzichte van minderjarige meisjes. Borsato zegt onschuldig te zijn. , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here