NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 14 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Macht Apple en Google heeft grote gevolgen voor gebruikers, stelt waakhond VK 14 december 2021 14:25 14-12-21 14:25 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 82 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Britse mededingingsautoriteit maakt zich nog altijd grote zorgen over de dominante marktpositie van Apple en Google. De gevolgen daarvan voor consumenten zijn groot, concludeert de Competition and Markets Authority (CMA) dinsdag in een tussentijds rapport. De CMA doet momenteel onderzoek naar de machtspositie van de Amerikaanse bedrijven met betrekking tot besturingssystemen voor mobiele telefoons.De autoriteit stelt dat de techgiganten door die macht als het ware eigen ecosystemen hebben ontwikkeld. Daardoor blijft er minder keuze over voor consumenten en kunnen de prijzen stijgen.De waakhond bestudeert opties om de macht van de bedrijven aan te pakken. Zo zou het voor gebruikers makkelijker gemaakt kunnen worden om te switchen tussen het besturingssysteem iOS van Apple en Android van Google, zonder bepaalde functies of gegevens te verliezen. Ook wordt gekeken naar Apples App Store en Googles Play Store en manieren om die te omzeilen bij het installeren van apps.Het definitieve rapport wordt volgend jaar juni verwacht. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here