NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 14 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Avondlockdown verlengd tot 15 januari, basisscholen toch week eerder vakantie 14 december 2021 13:29 14-12-21 13:29 Laatste update: 54 minuten geleden Update: 54 minuten geleden 3.6K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Basisschoolleerlingen krijgen alsnog een week eerder kerstvakantie, melden ingewijden dinsdag aan onder meer AD en RTL Nieuws. Ook de buitenschoolse opvang (bso) gaat eerder dicht. De kinderopvang blijft wel open en de avondlockdown wordt verlengd tot 15 januari, aldus Haagse ingewijden. Het Outbreak Management Team (OMT) had al meerdere keren geadviseerd om de kerstvakantie naar voren te halen, maar dat wilde het demissionaire kabinet toen niet.De kerstvakantie zou aanvankelijk op 24 december beginnen, maar dat moment wordt nu vervroegd naar komende maandag. Scholen mogen deze dag nog open om ouders die meer tijd nodig hebben om opvang te regelen tegemoet te komen, schrijft RTL Nieuws.Naast het openblijven van de kinderdagverblijven wordt er noodopvang aangeboden voor ouders met essentiële beroepen of kwetsbare kinderen. Basisscholen mogen indien mogelijk onderwijs geven op afstand, bijvoorbeeld via de computer. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) en de PO-Raad is online onderwijs op de korte termijn niet meer te regelen. Vanavond persconferentie over verlenging avondlockdown De avondlockdown zal worden verlengd tot 15 januari. Details van het plan worden dinsdagavond in de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bekendgemaakt.Het kabinet maakt zich zorgen over de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus. “Over die variant weten we nog weinig, maar wat we er wel over weten is weinig geruststellend”, zei De Jonge maandag. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen Het OMT adviseerde vorige week voor de derde keer om de kerstvakantie te verlengen. De experts zijn bang dat basisschoolkinderen hun familieleden besmetten tijdens het kerstbezoek. Door kinderen een week eerder vakantie te geven, hebben ze minder onderling contact en is – zo is de gedachte van het OMT – de kans dat ze anderen besmetten kleiner. 131Wat is de rol van kinderen in de verspreiding van het coronavirus? Kabinet wilde lang tijd scholen openhouden Lang was de inzet van het kabinet om de scholen rond de kerstvakantie gewoon volgens planning open te houden om leerachterstanden te voorkomen. Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) zei eerder dat het een “heel zwaar besluit” is om de vakantie naar voren te halen.Maandag liet De Jonge echter doorschemeren dat een vroegere kerstvakantie “serieus” werd overwogen. De demissionair minister begrijpt dat veel scholen in de problemen komen door de langere vakantie. “Maar we zeggen al een paar weken dat we hieraan denken”, aldus de bewindsman.Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) is de kerstvakantie een week eerder laten ingaan de “minst slechte oplossing” voor het onderwijs om het grote aantal coronabesmettingen het hoofd te bieden.De persconferentie van De Jonge en Rutte is dinsdag vanaf 19.00 uur live te volgen bij NU.nl. December is aanpoten voor ouders. Dit zijn negen lifehacks om het iets makkelijker te maken. Lees ze op Ouders van Nu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here