NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 13 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Waarschijnlijk week eerder vakantie voor basisscholen, morgen definitief besluit 13 december 2021 18:19 13-12-21 18:19 Laatste update: 24 minuten geleden Update: 24 minuten geleden 839 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het ziet ernaar uit dat basisscholen toch een week eerder met kerstvakantie gaan, laten ingewijden weten. De kerstvakantie zou op 24 december beginnen, maar de vrees is dat de basisschoolkinderen dan familieleden besmetten tijdens kerstbezoek. Het demissionaire kabinet neemt dinsdag een definitief besluit. Als het kabinet de vakantie vervroegt, hebben schoolgaande kinderen een week voor Kerstmis minder onderling contact en is de kans op besmetting kleiner.Ook maakt het kabinet zich zorgen om de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus. “Over die variant weten we nog weinig, maar wat we er wel over weten is weinig geruststellend”, zei demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag.De maatregel werd eerder al meerdere keren geadviseerd door het OMT. Toen wilde het kabinet er nog niet aan, omdat het de scholen alleen eerder wil sluiten als het echt niet anders kan. 131Wat is de rol van kinderen in de verspreiding van het coronavirus? Inzet was eerst nog het openhouden van scholen Vorige week schreef demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) dat het “de inzet” van het kabinet was om de scholen rondom de kerstvakantie gewoon volgens planning open te houden. Veel kinderen hebben al leerachterstanden door eerdere schoolsluitingen.Maandag liet De Jonge doorschemeren dat het kabinet een vroegere kerstvakantie ernstig overweegt. Hij zei dat het kabinet de aanbeveling van het OMT “serieus moet wegen”. De Jonge begrijpt dat veel scholen in de problemen komen met de planning, mocht het besluit dinsdag vallen. “Maar we zeggen al een paar weken dat we hieraan denken”, aldus de minister.Zondag werd in het Catshuis overlegd over het al dan niet verlengen van de huidige coronamaatregelen. Daaruit kwam naar voren dat de maatregelen, waaronder de avondlockdown, waarschijnlijk nog tot na de feestdagen blijven gelden. Ook het advies om maximaal vier mensen thuis te ontvangen zou dan nog overeind blijven.Demissionair premier Mark Rutte geeft dinsdagavond samen met De Jonge een persconferentie waarin ze de nieuwe maatregelen zullen aankondigen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here