NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 13 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Nederlander achter omstreden 'cyberbunker' krijgt celstraf van bijna zes jaar 13 december 2021 17:07 13-12-21 17:07 Laatste update: 5 uur geleden Update: 5 uur geleden 31 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een Nederlandse beheerder van een bunker met servers in Duitsland is veroordeeld tot vijf jaar en negen maanden cel, schrijft Tagesschau. Vanuit de zogenoemde ‘cyberbunker’ werden diensten aan criminelen geleverd, zoals de grote online drugsmarktplaats Wall Street Market, die inmiddels is gesloten. Naast de Nederlander moeten ook zes anderen van de Duitse rechtbank enkele jaren de cel. De straffen voor hen variëren van twee jaar en vier maanden tot vier jaar en drie maanden. De achtste verdachte heeft een voorwaardelijke celstraf van een jaar gekregen.De Duitse rechters oordeelden dat alle verdachten een criminele organisatie vormden. Zij worden gezien als de exploitanten van grote illegale marktplaatsen. Ook zou in 2016 een omvangrijke aanval op servers van de Duitse telecomprovider Deutsche Telekom zijn aangestuurd vanuit de bunker.De cyberbunker stond in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en werd vroeger door de NAVO gebruikt. In 2013 kreeg de Nederlander de bunker in zijn beheer, waarna de servers werden verhuurd. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here