Softe Max

Aangezien Max Verstappen in de laatste vrije oefensessie nog wat pokerde met de mediumbanden, was het voor de kwalificaties koffiedik kijken wie aan het langste eind zou trekken.

Hamilton, die in de laatste oefensessie nog indruk maakte met een blitztijd, trok die lijn gewoon door in Q1. Opnieuw hield Verstappen zijn troeven achter de hand: hij miste zijn rempunt bij zijn tweede snelle ronde en drong niet meer aan.

Het was wachten op Q2 voor antwoorden én verrassingen. Op de mediumbanden waren Hamilton en Verstappen heel erg aan elkaar gewaagd: amper 4 duizendsten van een seconde scheidden de Nederlander van Hamilton.

Maar op het einde verraste Red Bull nog met de bandenkeuze: Verstappen en ploegmaat Pérez rolden nog met de zachtste band op het circuit en verbeterden hun tijd. De Red Bulls starten dus morgen op de “softs” en rekenen op een kanonstart in Abu Dhabi.

Snelle Max

Mercedes werd verrast door de tactische keuze van Red Bull en kreeg in de beslissende Q3 nog een dreun. Verstappen kon in zijn eerste vliegende ronde rekenen op een perfect getimede slipstream van Perez en klokte zo een waanzinnige 1’22″109.

 

Hamilton deed nog zijn uiterste best, maar kwam niet dichter dan 3 tienden van een seconde op Verstappen. De Nederlander begint morgen op de pole na sterke kwalificaties, Hamilton heeft het tactische voordeel op mediumbanden. De titelstrijd is dus nog niet gestreden.

 

Achter de twee tenoren verraste Lando Norris (McLaren) met de 3e tijd. Op hulp van Bottas hoeft Hamilton in het begin niet te rekenen, want de Fin begint zijn laatste race voor Mercedes vanaf de 6e plek.

Hamilton: “We konden niet tippen aan tijd van Max”

“Dit geeft een geweldig gevoel”, glimlachte Verstappen. ” De auto was nog beter tijdens de kwalificaties. Druk? Ik voelde me heel relaxed voor de start van de kwalificaties.”

 

Over de bandenkeuze maakt de Nederlander zich niet al te veel zorgen. “Ik voelde me goed op de zachte en de mediumbanden. Het is belangrijk om goed te starten en dan zien we morgen wel.”

 

Lewis Hamilton toonde zich groots in de nederlaag na de kwalificaties. “Het was een geweldige ronde van Max, daar konden we niet aan tippen. Hopelijk rijden we een goede race. Ik kon niet sneller, dus Max verdient de pole.”

startorde GP Abu Dhabi
  rijder Q3
1. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 1’22″109
2. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 1’22″480
3. Lando Norris (GBr-McLaren) 1’22″931
4. Sergio Pérez (Mex-Red Bull) 1’22″947
5. Carlos Sainz jr. (Spa-Ferrari) 1’22″992
6. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) 1’23″036
7. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 1’23″122
8. Yuki Tsunoda (Jap-AlphaTauri) 1’23″220
9. Esteban Ocon (Fra-Alpine) 1’23″389
10. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) 1’23″409
11. Fernando Alonso (Spa-Alpine)
12. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri)
13. Lance Stroll (Can-Aston Martin)
14. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo)
15. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin)
16. Nicholas Latifi (Can-Williams)
17. George Russell (GBr-Williams)
18. Kimi Räikkönen (Fin-Alfa Romeo)
19. Mick Schumacher (Dui-Haas)
20. Nikita Mazepin (Rus-Haas)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here