NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 12 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Kabinet wil avondlockdown waarschijnlijk tot na jaarwisseling verlengen 12 december 2021 18:07 12-12-21 18:07 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 2.6K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De huidige coronamaatregelen blijven langer van kracht, is volgens bronnen de uitkomst van het Catshuisoverleg. Dat betekent dat onder meer de avondlockdown en de bezoekersregeling ook na 18 december blijven gelden. Volgens de NOS en het AD duurt de verlenging nog tot na de jaarwisseling. De huidige maatregelen golden in ieder geval tot 19 december. Volgens het AD zouden de regels nu tot het weekend van 8 januari gaan gelden. De verlenging van de regels houdt in dat horeca, niet-essentiële winkels en sportscholen om 17.00 uur moeten sluiten.Ook blijft het advies overeind om maximaal vier mensen thuis te ontvangen. Er lijkt geen uitzondering te komen voor de aankomende feestdagen. Een langere kerstvakantie is een ingreep die nog op tafel ligt.Het Outbreak Management Team heeft na overleg op vrijdag geadviseerd de regels nog niet te versoepelen. Het demissionaire kabinet spreekt begin deze week nog over de maatregelen. Dan worden de officiële besluiten genomen. Dinsdagavond geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een persconferentie.Het aantal coronabesmettingen daalt al ruim een week. Het gemiddeld aantal besmettingen van afgelopen week ligt op 18.404, ruim 3.000 minder dan een week eerder. Toch zijn er nog steeds zorgen om de verspreiding van het virus, zeker nu de nieuwe omikronvariant in beeld is.Ook de situatie in de Nederlandse ziekenhuizen kan doorslag geven om de huidige coronamaatregelen langer te hanteren. Het aantal ziekenhuisopnames door coronapatiënten ligt op 2.743, van wie er 642 op de ic liggen. Hierdoor moeten ziekenhuizen andere behandelingen uitstellen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here