NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 11 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? grote winnaar bij uitreiking European Film Awards 11 december 2021 21:45 11-12-21 21:45 Laatste update: een minuut geleden Update: een minuut geleden 1 NUjij-reactie reactie Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Nederlandse coproductie Quo Vadis, Aida?, over de val van Srebrenica, heeft zaterdagavond de belangrijkste prijzen gewonnen bij de uitreiking van de European Film Award. Het drama van regisseur Jasmila Zbanic won de prijzen voor beste film, regie en actrice. Eerder ontving Quo vadis, Aida? al een Oscar-nominatie.De film vertelt over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan zevenduizend moslimjongens en -mannen het leven.De film is mede geproduceerd door productiehuis N279 van Els Vandevorst en Martin Koolhoven. Nederlandse acteurs als Raymond Thiry, Juda Goslinga en Reinout Bussemaker spelen belangrijke bijrollen.De European Film Awards bestaan sinds 1988 en gelden als het Europese equivalent van de Oscars. Voor de uitreiking van de prestigieuze Europese filmprijzen is dit jaar vanwege de coronapandemie gekozen voor een hybride vorm, waarbij winnaars en genomineerden op afstand live online gaan. 127Trailer Quo Vadis, Aida , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here