NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 11 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , OMT adviseert om niet te versoepelen, maar strengere regels ook niet nodig 11 december 2021 18:16 11-12-21 18:16 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 1.7K NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het demissionaire kabinet om de huidige maatregelen nog niet te versoepelen, zo melden betrokkenen zaterdag aan RTL Nieuws en de NOS. Het aanscherpen van de huidige maatregelen zou volgens het OMT ook niet nodig zijn. Vrijdagavond kwam het OMT samen om de huidige coronasituatie te bespreken. Zondag wordt het OMT-advies besproken door de betrokken demissionaire bewindslieden op het Catshuis.Het kabinet moet een beslissing nemen over het al dan niet verlengen, versoepelen of aanscherpen van de huidige coronamaatregelen. Ook moet er over de regels rond de feestdagen worden beslist.De omikronvariant van het coronavirus is wel reden tot zorg voor het OMT. Uit eerste data lijkt die variant besmettelijker te zijn dan de deltavariant en dat kan voor een nieuwe stijging in het aantal coronabesmettingen zorgen. Om die reden wordt versoepelen nog niet aangeraden. 108Waarom de nieuwe coronavariant geen ‘nu’ maar ‘omikron’ heet Dinsdagavond weer coronapersconferentie Het aantal dagelijkse nieuwe coronagevallen begon deze week juist te dalen. Tussen vrijdag- en zaterdagochtend werden 17.828 positieve tests geregistreerd. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal coronabesmettingen onder de twintigduizend kwam.Dinsdag om 19.00 uur is er een nieuwe coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Die is live te volgen op NU.nl. Zie ook: Dit zijn de antwoorden op jullie vragen over de nieuwe coronamaatregelen , Zie ook: Dit zijn de antwoorden op jullie vragen over de nieuwe coronamaatregelen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here