NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 11 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Blue Origin maakt voor de derde keer toeristische ruimtevlucht 11 december 2021 16:12 11-12-21 16:12 Laatste update: 46 minuten geleden Update: 46 minuten geleden 20 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, heeft zaterdag voor de derde keer een toeristische ruimtevlucht gemaakt. Aan boord van de raket was onder meer Laura Shepard Churchley, de oudste dochter van de eerste Amerikaan in de ruimte. De New Shepard-raket steeg op vanaf de ruimtebasis van Blue Origin bij het plaatsje Van Horn in de Amerikaanse staat Texas. Het vaartuig ging naar de rand van de dampkring op ruim 100 kilometer hoogte en landde vervolgens weer in Texas. De vlucht duurde ongeveer een kwartier.Laura’s vader Alan Shepard maakte zestig jaar geleden, op 15 mei 1961, een ruimtevlucht. Zijn raket steeg op, vloog naar een hoogte van 187 kilometer en landde vervolgens in de Atlantische Oceaan. Van begin tot eind duurde ook deze missie een kwartier.Naast Shepard Churchley waren zaterdag nog vijf andere inzittenden aan boord. Dat waren onder meer zakenman Lane Bess en zijn zoon Cameron. Zij zijn de eerste ouder en kind die samen de aarde hebben verlaten. Ook tv-presentator Michael Strahan mocht naar de ruimte, als tweede journalist ooit. De andere twee reizigers waren zakenmannen Dylan Taylor en Evan Dick. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here