NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voetbal Formule 1 Wielrennen Meer Sport Spellen , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 10 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , PSV moet na winterstop verder in Conference League na afstraffing bij Sociedad 09 december 2021 20:40 09-12-21 20:40 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 256 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , PSV is er donderdagavond niet in geslaagd te overwinteren in de Europa League. De Eindhovense club verloor de afsluitende groepswedstrijd met 3-0 van Real Sociedad, waardoor het Europese avontuur vervolgd moet worden in de Conference League. PSV had aan een punt voldoende in de Reale Arena, maar daar maakte het geen aanspraak op. Na 43 minuten benutte Mikel Oyarzabal een strafschop, waarna de Spanjaard in de 62e minuut ook de 2-0 op het scorebord zette. In de extra tijd tekende Alexander Sørloth voor de 3-0-eindstand.Zo werd het een teleurstellende en pijnlijke avond voor PSV, dat de wedstrijd met tien man beëindigde. Ibrahim Sangaré kreeg zestien minuten voor tijd een tweede gele kaart en dus rood.De andere wedstrijd in groep B, Sturm Graz-AS Monaco, eindigde in 1-1. Voormalig NEC-speler Jakob Jantscher maakte de 1-0 voor de Oostenrijkers en Kevin Volland tekende nog voor rust voor de 1-1-eindstand. Myron Boadu viel na rust in bij Monaco, dat vooraf al zeker was van groepswinst.PSV heeft als nummer drie de Europese doelstelling van de club niet gehaald, want dat was overwintering in de Europa League. Er zijn nu geen Nederlandse clubs meer actief in het tweede Europese bekertoernooi.In februari speelt PSV een tussenronde tegen een van de nummers twee uit de Conference League. De winnaar daarvan gaat door naar de achtste finales van het toernooi, waar Feyenoord en AZ als groepswinnaar al zeker van zijn. Mogelijk overwintert ook Vitesse in de Conference League. Europa League groep B 1. AS Monaco 6-12 (+3) 2. Real Sociedad 6-9 (+3) 3. PSV 6-8 (+1) 4. Sturm Graz (-7) 311Bekijk de samenvatting van Real Sociedad-PSV (3-0) Mooi schot Bruma op de lat Met Philipp Max en Noni Madueke op de bank en de teruggekeerde Mario Götze in de basis begon PSV nog aardig aan het cruciale treffen met Sociedad. Cody Gakpo stond in de spits.De eerste kans was voor Real Sociedad. De nummer vijf van La Liga was na een kwartier gevaarlijk via oud-Willem II’er Alexander Isak, die zijn inzet gekeerd zag worden door keeper Joël Drommel. Halverwege de eerste helft deed PSV iets terug. Verdediger Phillipp Mwene leverde een mooi schot af, maar de poging van Armindo Bruma in de 36e minuut was nog fraaier. Het schot van de Portugees belandde op de lat.Zo ging het de goede kant op voor PSV, tot de bal in de 43e minuut op de stip ging na hands van Mwene. Oyarzabal schoot vervolgens koel binnen (1-0). Ritsu Doan in duel met Aihen Muñoz. Ritsu Doan in duel met Aihen Muñoz. Foto: ANP Madueke valt geblesseerd uit Door de achterstand moest PSV in de tweede helft de aanval zoeken, maar de ploeg van trainer Roger Schmidt creëerde vrijwel niets.Net na het moment dat Schmidt aanvallers Noni Madueke en Carlos Vinícius in het veld had gebracht, leidde Érick Gutiérrez knullig balverlies. Oyarzabal profiteerde en verdubbelde de voorsprong in de 62e minuut.Het leed werd voor PSV nog groter toen Madueke uitviel met een blessure en Sangaré zijn tweede gele kaart kreeg. Sociedad bleef daardoor makkelijk op de been en voerde de score zelfs verder op. Invaller Sørloth, die in het seizoen 2016/2017 voor FC Groningen speelde, schoot in de derde minuut van de extra tijd snoehiard de 3-0 binnen en zorgde zo voor een pijnlijk slot voor PSV. Mikel Oyarzabal scoorde twee keer voor Real Sociedad. Mikel Oyarzabal scoorde twee keer voor Real Sociedad. Foto: ANP , Ritsu Doan in duel met Aihen Muñoz. Foto: ANP , Mikel Oyarzabal scoorde twee keer voor Real Sociedad. Foto: ANP , GP-spel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here