NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 10 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Partijen naderen eind onderhandelingen, vrijdag volgt verder overleg 10 december 2021 00:11 10-12-21 00:11 Laatste update: 28┬áminuten geleden Update: 28┬áminuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De vier partijen die onderhandelen over een nieuw regeerakkoord zijn er nog niet uit. Vrijdag om 12.00 uur gaan ze verder met hun overleg. Er schuiven vrijdag opnieuw gasten aan de informatietafel aan. Dit keer zijn dat vertegenwoordigers namens de gemeenten, provincies, waterschappen, werkgevers en werknemers.Donderdag zaten de partijleiders en hun secondanten van VVD, D66, CDA en ChristenUnie bij de twee informateurs. Het overleg duurde van 13.00 tot bijna 23.00 uur. Na afloop wilden ze niet meer kwijt dan dat het “goed is gegaan en ze een heel eind zijn gekomen.”Over een mogelijke einddatum liet ook niemand zich uit. Eerder meldden ingewijden dat in de eerste helft van volgende week een regeerakkoord kan worden gepresenteerd. In die laatste week voor het kerstreces zou dan ook nog een Kamerdebat over het coalitieakkoord plaatsvinden. Een productieve avond D66-leider Sigrid Kaag benadrukte donderdagavond laat dat er hard is doorgewerkt. “Ik hoop dat we uitkomen op iets heel moois, iets heel ambitieus. Ik heb goede moed.” CDA-leider Wopke Hoekstra noemde het “een productieve avond waarin stappen zijn gezet. We zijn nog niet klaar maar wel een heel eind.”Gert-Jan Segers van de ChristenUnie wees ook op vorderingen die zijn gemaakt. “We gaan rustig verder. We naderen het einde.” Mark Rutte van de VVD kwam als laatste naar buiten en was het kortst: “We zeggen pas wat als we eruit zijn.”Vrijdag zullen eerst voorzitter Jan van Zanen van de VNG, voorzitter Jaap Smit van het IPO en voorzitter Rogier van de Sande van de Unie van Waterschappen langskomen in het Logement in Den Haag. Daarna worden Ingrid Thijssen en Tuur Elzinga namens de werkgevers en werknemers ontvangen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here