NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 10 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Microsoft moet familie van overledene toegang tot Hotmail-account geven 10 december 2021 18:48 10-12-21 18:48 Laatste update: 3 uur geleden Update: 3 uur geleden 67 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Microsoft moet de ouders en zussen van een in juli overleden man toegang geven tot zijn Hotmail- en OneDrive-account. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vrijdag bepaald. De man overleed plotseling in juli. Zijn familieleden wisten dat hij in elk geval een account bij maildienst Hotmail had, maar konden niet inloggen aangezien ze het wachtwoord niet hebben. Ook tot andere Microsoft-accounts kregen ze geen toegang.Hoewel de nabestaanden een kopie van zijn paspoort, een overlijdensakte en een verklaring van het erfrecht hebben opgestuurd, blokkeerde Microsoft de accounts. De familie stapte daarom naar de rechter.Die gaf de erfgenamen gelijk. De rechter ging niet mee in het argument van Microsoft dat deze situatie in Nederland niet duidelijk in de wet is beschreven. Privacywet niet van toepassing op overleden personen Microsoft zei op grond van de Europese privacywet rekening te moeten houden met de belangen van mensen met wie de man heeft gemaild. Er kunnen privégegevens van deze personen in de mails staan.Volgens de rechter is de privacywet niet van toepassing op overledenen. Ook kon Microsoft niet aantonen dat de man een overeenkomst met het bedrijf heeft gesloten om zijn accounts niet over te dragen aan zijn familie.Wel zegt de rechter dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met gegevens van anderen in de mailbox. “De derden zullen auteursrecht hebben op deze e-mails”, oordeelt de rechtbank. “En hun persoonlijke belangen moeten wellicht worden beschermd vanuit het oogpunt van gegevensbescherming.” Erfgenamen hebben er belang bij om snel toegang te krijgen De erfgenamen hebben volgens de rechter een zwaarwegend belang om snel toegang tot de accounts te krijgen om de nalatenschap af te wikkelen. Ook biedt het mogelijk meer inzicht in de omstandigheden waarin de man is overleden. Bovendien kunnen de nabestaanden via de mailbox vrienden en kennissen van de man informeren over zijn overlijden.Microsoft krijgt twintig dagen de tijd om de wachtwoorden van de accounts te herstellen. Ook moet een van de familieleden de mogelijkheid krijgen om een nieuw wachtwoord in te stellen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here