NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 10 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Hoofdontwerper van klassieke Nintendo-consoles NES en SNES overleden 09 december 2021 15:21 09-12-21 15:21 Laatste update: 11 uur geleden Update: 11 uur geleden 29 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Japanse Nintendo-ontwerper Masayuki Uemura is afgelopen maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Uemura was hoofdontwerper van de eerste twee Nintendo-consoles, die binnen de game-industrie als zeer belangrijke spelcomputers worden gezien. Uemura stond in 1983 aan de wieg van spelcomputer NES (Nintendo Entertainment System). Op deze console verschenen klassieke games als Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Duck Hunt. Van de NES zijn volgens cijfers van Nintendo krap 62 miljoen exemplaren verkocht en van de spellen zo’n 500 miljoen.Ook de opvolger van de spelcomputer werd een succes. De console SNES (Super Nintendo Entertainment System) verscheen in 1990 in Japan en daarop waren games te spelen als Donkey Kong Country, Super Mario Kart, Super Mario World en The Legend of Zelda: A Link to the Past. Van de SNES werden 49 miljoen stuks verkocht. Het aantal verkochte spellen staat op 379 miljoen.Uemura werkte tot 2004 bij Nintendo, daarna kreeg hij de leiding over het Ritsumeikan Center for Game Studies, waarvan hij ook de oprichter was. In een bericht op de website van de opleiding wordt Uemura geprezen om zijn “grote bijdrage” aan de game-industrie. Masayuki Uemura, the former lead architect of the NES and SNES, has passed away. He was one of the genius minds behind some of our best game memories. AvatarAuteurSailToArchipelMoment van plaatsen08:36 – 9 december 2021 , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here