NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 11 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Formatiegesprekken nog niet klaar, partijen praten na het weekend verder 10 december 2021 22:22 10-12-21 22:22 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De gesprekken over de formatie van een nieuw kabinet zijn nog niet afgerond. De partijleiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zullen dit weekend niet verder overleggen vanwege allerlei andere verplichtingen. “We zijn er bijna”, verklaarde CDA-leider Wopke Hoekstra na afloop van urenlang overleg. “We gaan nog even lekker door”, aldus D66-leider Sigrid Kaag toen ze wegging.Bronnen rond de formatie melden dat de gesprekken zich in een afrondende fase bevinden. Het lijkt erop dat de eerste stukken begin volgende week voorgelegd zullen worden aan de fracties. Ingewijden denken dat het coalitieakkoord mogelijk woensdag wordt gepresenteerd.Een coalitieakkoord voor Kerst betekent nog niet dat de nieuwe ministers en staatssecretarissen dan ook al gepresenteerd worden. Daarvoor moet er door de Tweede Kamer nog over gedebatteerd worden en moet er een formateur aangewezen worden. De bekende bordesscène met de nieuwe bewindslieden zal waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar plaatsvinden.Volgende week heeft VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte een drukke week. Dinsdag is hij bezet door een coronaoverleg en donderdag moet hij naar een EU-top in Brussel. Daardoor zijn de mogelijkheden om het akkoord te presenteren en met de Kamer te bespreken beperkt.De doorstart van het kabinet-Rutte III laat lang op zich wachten. Het is al de langste formatie ooit. Het is meer dan 38 weken geleden dat de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvonden. Duur formatie in dagen ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here