NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 08 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , OM eist 5 jaar tegen verdachte van leveren versleutelde telefoons aan criminelen 08 december 2021 11:08 08-12-21 11:08 Laatste update: 2 uur geleden Update: 2 uur geleden 51 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 56-jarige Huizenaar die in Oostenrijk woont. Hij wordt ervan verdacht vergrendelde PGP Safe-telefoons aan criminelen te hebben geleverd. PGP staat voor Pretty Good Privacy. De telefoons zijn aangepaste versies van Android- en BlackBerry-toestellen die met name criminelen gebruiken om versleuteld met elkaar te chatten. De verdachte verkocht de telefoons voor 1.200 euro per stuk en wist volgens het OM dat ze werden gebruikt voor het plegen van strafbare feiten.De verdachte wordt onder meer witwassen, het overtreden van de Telecommunicatiewet en valsheid in geschrifte verweten. Politie en justitie kwamen de handel in versleutelde telefoons op het spoor nadat de PGP Safe-telefoons in tientallen andere opsporingsonderzoeken waren opgedoken.PGP Safe werd in 2017 door de politie ontmanteld. In Nederland, Costa Rica, Duitsland en Oostenrijk vonden toen doorzoekingen plaats. In Nederland werden bij die actie de Huizenaar en zijn handlanger aangehouden. Ook werden dure auto’s in beslag genomen, net als zo’n 2 miljoen euro aan contanten, een USB-stick met een namenlijst van klanten en twee miljoenenpanden in Amsterdam en Berkhout.De strafzaak wordt op 20 januari 2022 behandeld. De rechtbank hoopt dan direct uitspraak te doen. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here