Fase per fase

 1. eerste helft, minuut 7. De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. De Jong behoudt goed het overzicht en Alba kan een eerste keer aanleggen, zijn poging is een koud kunstje voor Neuer. .

  De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. De Jong behoudt goed het overzicht en Alba kan een eerste keer aanleggen, zijn poging is een koud kunstje voor Neuer.

 2. Blessure. Busquets krijgt de vrije trap van Sané vol op zijn neus. De jubilaris moet even bekomen. Het is Busquets zijn 650ste wedstrijd in dienst van de Blaugrana.  . eerste helft, minuut 4.

  Blessure

  Busquets krijgt de vrije trap van Sané vol op zijn neus. De jubilaris moet even bekomen. Het is Busquets zijn 650ste wedstrijd in dienst van de Blaugrana. 

 3. eerste helft, minuut 4. Busquets meteen geel. Ter Stegen speelt bijzonder slecht in en zo komt plots Lewandowski in balbezit. Sergio Busquets ziet zich geen andere keuze en pakt meteen geel. Dit was te vermijden. .

  Busquets meteen geel

  Ter Stegen speelt bijzonder slecht in en zo komt plots Lewandowski in balbezit. Sergio Busquets ziet zich geen andere keuze en pakt meteen geel. Dit was te vermijden.

 4. Gele kaart voor Sergio Busquets van FC Barcelona tijdens eerste helft, minuut 3

 5. eerste helft, minuut 3. Barcelona, in het geel, is best wel gretig aan deze partij begonnen. Xavi lijkt momenteel voor een 4-3-3-systeem te kiezen. Araujo speelt als rechtsback met Dest voor zich uit.  .

  Barcelona, in het geel, is best wel gretig aan deze partij begonnen. Xavi lijkt momenteel voor een 4-3-3-systeem te kiezen. Araujo speelt als rechtsback met Dest voor zich uit. 

 6. eerste helft, minuut 1. Aftrap. Barcelona begint aan zijn mogelijk laatste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Zorgen de Catalanen voor een stunt in München of wenkt een avontuur in de Europa League na Nieuwjaar?  .

  Aftrap

  Barcelona begint aan zijn mogelijk laatste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Zorgen de Catalanen voor een stunt in München of wenkt een avontuur in de Europa League na Nieuwjaar? 

 7. eerste helft, minuut 1 match begonnen

 8. vooraf, 20 uur 56. De sneeuw valt in München met bakken uit de lucht. We krijgen een winterse CL-topper! De spelers staan intussen klaar in de catacomben, publiek zit er jammer genoeg niet in de tribunes. .

  De sneeuw valt in München met bakken uit de lucht. We krijgen een winterse CL-topper! De spelers staan intussen klaar in de catacomben, publiek zit er jammer genoeg niet in de tribunes.

 9. vooraf, 20 uur 48. Gezocht: een doelpuntenmaker . Dat Barcelona al 7 punten heeft in deze poule is eigenlijk hallucinant. De Catalanen namen deze zomer afscheid van Lionel Messi en zijn hopeloos op zoek naar iemand die kan scoren. Barça won tegen Dinamo Kiev telkens met het kleinste verschil. Tegen Benfica (2x) en thuis tegen Bayern werd er niet gescoord. Goed voor 2 doelpunten en totaal dus. Het zal aan Memphis en Dembélé zijn vanavond om het verschil te maken. Agüero, Fati, Braithwaite, Pedri,… zijn er niet bij.  .

  Gezocht: een doelpuntenmaker

  Dat Barcelona al 7 punten heeft in deze poule is eigenlijk hallucinant. De Catalanen namen deze zomer afscheid van Lionel Messi en zijn hopeloos op zoek naar iemand die kan scoren.

  Barça won tegen Dinamo Kiev telkens met het kleinste verschil. Tegen Benfica (2x) en thuis tegen Bayern werd er niet gescoord. Goed voor 2 doelpunten en totaal dus. Het zal aan Memphis en Dembélé zijn vanavond om het verschil te maken. Agüero, Fati, Braithwaite, Pedri,… zijn er niet bij. 

 10. Statistiek. Bayern en Barcelona kwamen elkaar in het verleden 12 keer tegen en de statistieken spreken in het voordeel van Duitsers. Zo slaagde Barça er zelfs nog nooit in om in Beieren te winnen.  De laatste overwinning die de Catalanen boekten is geleden van mei 2015. Toen werd Bayern op weg naar hun laatste CL-triomf uitgeschakeld. Nadien was Bayern oppermachtig met als hoogtepunt de 2-8-monsterscore in 2020.  . vooraf, 20 uur 38.

  Statistiek

  Bayern en Barcelona kwamen elkaar in het verleden 12 keer tegen en de statistieken spreken in het voordeel van Duitsers. Zo slaagde Barça er zelfs nog nooit in om in Beieren te winnen. 

  De laatste overwinning die de Catalanen boekten is geleden van mei 2015. Toen werd Bayern op weg naar hun laatste CL-triomf uitgeschakeld. Nadien was Bayern oppermachtig met als hoogtepunt de 2-8-monsterscore in 2020. 

 11. vooraf, 20 uur 29. Strompelend Barcelona. De terugkeer van Xavi als hoofdcoach zorgde voor een golf van enthousiasme in de Catalaanse hoofdstad, maar een nederlaag later tegen Real Betis is al dat optimisme toch al een beetje gaan liggen. Barcelona kijkt in La Liga al op een achterstand van liefst 16 punten aan tegen eeuwige rivaal Real Madrid. Een zege in de Allianz Arena zou dan ook een bijzonder straffe stunt zijn. .

  Strompelend Barcelona

  De terugkeer van Xavi als hoofdcoach zorgde voor een golf van enthousiasme in de Catalaanse hoofdstad, maar een nederlaag later tegen Real Betis is al dat optimisme toch al een beetje gaan liggen.

  Barcelona kijkt in La Liga al op een achterstand van liefst 16 punten aan tegen eeuwige rivaal Real Madrid. Een zege in de Allianz Arena zou dan ook een bijzonder straffe stunt zijn.

 12. vooraf, 20 uur 27. Onaantastbaar Bayern. Bayern laat zich dit seizoen niet van de wijs brengen. Vervelende uitschuivers tegen Gladbach (5-0 in de beker) en tegen Augsburg zorgden allesbehalve voor een dipje. Bayern zal de DFB-Pokal dit seizoen niet op zak steken, maar in andere competities staat de Duitse kampioen er goed voor. In de Bundesliga staat Bayern netjes aan de leiding met 4 punten voorsprong aan de leiding. In de Champions League is de Rekordmeister al heel lang zeker van groepswinst, tegen Barça kan het zelfs 18 op 18 pakken in de poule. .

  Onaantastbaar Bayern

  Bayern laat zich dit seizoen niet van de wijs brengen. Vervelende uitschuivers tegen Gladbach (5-0 in de beker) en tegen Augsburg zorgden allesbehalve voor een dipje. Bayern zal de DFB-Pokal dit seizoen niet op zak steken, maar in andere competities staat de Duitse kampioen er goed voor.

  In de Bundesliga staat Bayern netjes aan de leiding met 4 punten voorsprong aan de leiding. In de Champions League is de Rekordmeister al heel lang zeker van groepswinst, tegen Barça kan het zelfs 18 op 18 pakken in de poule.

 13. CL-voetbal na Nieuwjaar sinds 2004. Dat een 3e plaats in de poulefase een blamage zou zijn voor Barcelona spreekt voor zich. De Spaanse grootmacht is sinds 2004 steevast een vaste waarde in de knock-outfase van de Champions League. In 2004 overwinterde Barcelona wel, maar toen deed het dat in de UEFA Cup. De laatste keer dat de Blaugrana Europees helemaal niet overwinterde was in het seizoen 2000/01, zo'n rampscenario komt er vanavond sowieso niet aan. . vooraf, 20 uur 20.

  CL-voetbal na Nieuwjaar sinds 2004

  Dat een 3e plaats in de poulefase een blamage zou zijn voor Barcelona spreekt voor zich. De Spaanse grootmacht is sinds 2004 steevast een vaste waarde in de knock-outfase van de Champions League.

  In 2004 overwinterde Barcelona wel, maar toen deed het dat in de UEFA Cup. De laatste keer dat de Blaugrana Europees helemaal niet overwinterde was in het seizoen 2000/01, zo’n rampscenario komt er vanavond sowieso niet aan.

 14. vooraf, 20 uur 13. Kan Lewandowski Haller evenaren? . Ajax-aanvaller Sébastien Haller (10 goals) is momenteel de topschutter van de groepsfase in de Champions League, maar Robert Lewandowski (9 goals) kan hem die prestatie nog afsnoepen. De Pool scoorde dit seizoen al in elke CL-confrontatie en maakte er in september zelfs 2 in Camp Nou. Voor het overige weinig rotatie bij Bayern-coach Nagelsmann. Enkel Süle en Musiala zijn andere namen in vergelijking met afgelopen weekend tegen Dortmund. .

  Kan Lewandowski Haller evenaren?

  Ajax-aanvaller Sébastien Haller (10 goals) is momenteel de topschutter van de groepsfase in de Champions League, maar Robert Lewandowski (9 goals) kan hem die prestatie nog afsnoepen.

  De Pool scoorde dit seizoen al in elke CL-confrontatie en maakte er in september zelfs 2 in Camp Nou. Voor het overige weinig rotatie bij Bayern-coach Nagelsmann. Enkel Süle en Musiala zijn andere namen in vergelijking met afgelopen weekend tegen Dortmund.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here