NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Woensdag 08 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Japanse miljardair onderweg naar ruimtestation ter voorbereiding op maanvlucht 08 december 2021 08:53 08-12-21 08:53 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 59 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De Japanse miljardair Yusaku Maezawa is woensdag om 8.39 uur met succes gelanceerd vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. Hij brengt als toerist een bezoek aan het ruimtestation ISS en keert over twaalf dagen terug naar de aarde. De reis van Maezawa dient ter voorbereiding op een trip rond de maan. Maezawa trainde honderd dagen voor de reis. De Japanner is eigenaar van Zozotown, een van de grootste modewebshops in Japan. Zijn vermogen wordt geschat op 2 miljard dollar (1,8 miljard euro).In 2018 kocht hij een reis rond de maan bij SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Die vlucht moet in 2023 worden uitgevoerd en zal ongeveer een week duren. Maezawa mag op die vlucht acht mensen meenemen. De zakenman maakt er een kunstproject van en nodigt mensen van over de hele wereld uit om zich hiervoor aan te melden.De vlucht naar het ISS wordt geleid door de ervaren Russische kosmonaut Aleksandr Misurkin. Verder is Yozo Hirano aanwezig, die vlogs van Maezawa filmt, produceert en op YouTube plaatst. Dat zal hij ook aan boord van het ISS doen.Er worden vaker toeristische vluchten naar het ISS uitgevoerd. In oktober vertrokken een Russische regisseur en een actrice naar het ruimtestation om er een film op te nemen. Ook acteur Tom Cruise is dat van plan. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here