Eindstand
  zeilster ptn
1. Emma Plasschaert 71
2. Agata Barwinska (Pol) 71
3. Viktorija Andrulyte (Lit) 73
4. Anne-Marie Rindom (Den) 77
5. Julia Büsselberg (Dui) 78
6. Mara Stransky (Aus) 87
28. Eline Verstraelen 229

Plasschaert doet gouden zaak in laatste regatta

Op de Olympische Spelen in Tokio greep Emma Plasschaert nog nipt naast een medaille, maar die ontgoocheling heeft ze nu ruimschoots doorgespoeld op het WK in Oman.

 

Plasschaert ging de slotdag in op de 5e plek, maar de nummer 2 van de wereld rukte met een 4e en 7e plaats in de eerste twee proeven van de dag op richting podium.

 

Een medaille lag in het verschiet in de laatste race en die kans liet de wereldkampioene van 2018 niet liggen. Ze zeilde naar de 3e plaats, terwijl haar medailleconcurrenten niet in de top 10 eindigden. Bovendien werden haar 2 minste resultaten – een 29e en 25e plek – geschrapt.

 

Zo veroverde de 28-jarige Plasschaert haar tweede wereldtitel in haar carrière. Ze haalde het nipt voor de Poolse Agata Barwinska die voor de slotdag nog even aan de leiding stond. Olympisch kampioene Anne-Marie Rindom viel nog naast het podium.

 

Ook debutante Eline Verstraelen mag tevreden zijn met een 28e plek in de WK-eindstand. De 18-jarige Antwerpse studente beëindigde haar eerste WK met een 13e en twee keer een 23e plaats. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here