NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Films en series Muziek Media Boek en cultuur Koningshuis , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Dinsdag 07 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Acteur Michael Sheen besteedt salaris tegenwoordig aan goede doelen 07 december 2021 08:25 07-12-21 08:25 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 41 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Acteur en activist Michael Sheen wil het geld dat hij met acteren verdient voornamelijk in sociale projecten steken, vertelt hij in een interview met The Big Issue. “Eigenlijk heb ik mezelf omgetoverd tot een sociale onderneming, een not for profit-acteur”, aldus de 52-jarige acteur, die bekend is van onder meer Twilight, Good Omens en Frost/Nixon.Zijn rol in de 72 uur durende theaterproductie The Passion in zijn thuisstad Port Talbot in Wales betekende voor de acteur een ommekeer in zijn leven. “Het hele dorp was betrokken bij die productie en ik leerde zo veel mensen en organisaties kennen waarvan ik niet wist dat ze bestonden, zoals groepen die kinderen hielpen zodat ze een keertje konden gaan bowlen of naar de film konden.”Toen hij maanden later weer terugkwam in Port Talbot werd duidelijk dat een van de organisaties niet meer bestond. “Ik wilde die mensen helpen. Ik wilde meer zijn dan alleen een sponsor.”Een ander belangrijk moment voor Sheen was het WK voetbal voor daklozen, dat in 2019 in Cardiff werd gehouden. Toen het toernooi afgelast dreigde te worden vanwege een geldtekort, besloot Sheen in te grijpen. “Ik had een huis in de Verenigde Staten en een huis hier (in Wales, red.), en ik heb ze allebei te koop gezet. Het was eng en stressvol en de financiĆ«le gevolgen zal ik nog lang voelen. Maar zolang ik het geld terug kan blijven verdienen met werken, komt alles in orde.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here