NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Maandag 06 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Criminelen eisen losgeld voor gelekte informatie van softwareleverancier politie 06 december 2021 07:19 06-12-21 07:19 Laatste update: 40 minuten geleden Update: 40 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Gevoelige informatie van de politie en overheden is gelekt bij een cyberaanval op Abiom, een bedrijf dat onder meer communicatietechnologie levert aan de Nationale Politie, de Belastingdienst en Defensie. Dat meldt de Volkskrant, die de data heeft ingezien. Ransomwaregroep LockBit heeft een deel van de informatie online gezet en eist losgeld van Abiom. Het bedrijf zou daar niet op zijn ingegaan. Volgens de Volkskrant zijn er interne documenten gelekt, waaronder “gevoelige en vertrouwelijke communicatie met overheden”.Abiom levert onder meer technologie voor het C2000-netwerk waar de politie, ambulance en brandweer, maar ook veiligheidsdiensten van gebruikmaken. In de gelekte documenten staan onder meer facturen van meer dan 1 miljoen euro aan de politie, persoonsgegevens van leidinggevenden en kopieën van paspoorten.Experts zeggen tegen de Volkskrant dat dit lek past in een nieuwe ontwikkeling waarbij ransomwaregroepen niet alleen computersystemen versleutelen, maar ook data stelen en publiceren. Andere criminelen kunnen die data vervolgens weer gebruiken voor andere illegale activiteiten, zoals bedrijfsspionage of een volgende hack. Ook klanten van bedrijven lopen mogelijk gevaar, als hun data in het lek zitten. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here