NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 05 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Twitter bant per ongeluk accounts door misbruik van nieuw privébeeldbeleid 05 december 2021 11:51 05-12-21 11:51 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 7 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Twitter heeft per ongeluk accounts van onder meer journalisten en wetenschappers die extremisme onderzoeken geschorst, zegt het platform vrijdag tegen The Washington Post. Dat kwam door valse meldingen van extreemrechtse activisten, die het nieuwe privébeeldbeleid van Twitter misbruikten. Sinds dinsdag kan Twitter op verzoek beelden offline halen van mensen die geen toestemming hebben gegeven voor publicatie van die beelden. Het gaat hierbij zowel om de maker van het beeld als degene die geportretteerd is. De regel geldt niet voor media waarin publieke figuren te zien zijn, of als beelden gebruikt worden door nieuwssites.Kort na de invoering van het nieuwe beleid begonnen een aantal extreemrechtse activisten hun volgers aan te sporen om accounts te rapporteren die worden gebruikt om neonazi’s te identificeren en extremisten te monitoren. Hierdoor werden een onbekend aantal accounts geblokkeerd. De meldingen waren onterecht, omdat de activisten in kwestie publieke figuren zijn of in nieuwsbeelden zijn verschenen. Daar geldt het nieuwe beleid dus niet voor.Twitter werd op de onterecht geblokkeerde accounts gewezen door berichtgeving van The Washington Post op donderdag. Het bedrijf zegt dat het de fouten inmiddels heeft gecorrigeerd. Twitter-woordvoerder Trenton Kennedy zegt in een verklaring aan de krant dat het bedrijf werd overspoeld met een “aanzienlijke hoeveelheid” valse meldingen en dat “de moderatieteams verschillende fouten hebben gemaakt” in de nasleep daarvan.Kennedy gaf geen details over hoeveel meldingen er waren gedaan, maar zei dat er “een aantal foutieve schorsingen” hebben plaatsgevonden. Het is niet duidelijk of alle onterechte bans inmiddels zijn opgeheven. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here