NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zondag 05 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Moslimorganisaties vragen Talpa 'kleur te bekennen' in zaak rond Erica Meiland 04 december 2021 19:21 04-12-21 19:21 Laatste update: 20 uur geleden Update: 20 uur geleden 459 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Verschillende moslimorganisaties zijn zaterdag een petitie gestart waarin ze Talpa vragen “kleur te bekennen” in het racismedebat. Dat doen ze naar aanleiding van de commotie die is ontstaan rondom Erica Meiland en haar uitspraken over de islam in haar biografie. Volg dit onderwerp VolgenOntvang meldingen bij het nieuws over de familie Meiland Talpa, waar de familie Meiland tv-programma’s voor maakt, heeft vrijdag na een eerder verzoek van de organisaties laten weten niet inhoudelijk te reageren op de uitlatingen van Meiland. Alles wat de Meilandjes buiten hun programma’s zeggen is voor rekening van de familie.’Moeder Meiland’ vergelijkt in haar boek vrouwen in boerka met pinguïns en noemt hoofddoekjes “niet normaal”. Ook stelt ze dat de islam “heel veel ellende brengt” en dat zij dit wil tegenhouden. Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege de quotes.Met de petitie roepen de organisaties de raad van bestuur van Talpa op om aan te geven waar de organisatie in het debat staat. Ook willen de moslimorganisaties dat Talpa het gesprek aan gaat met de moslimgemeenschap en dat Talpa de samenwerking met de familie Meiland heroverweegt.Onder meer Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH), Samenwerking Moskeeën Limburg (SML) en Samenwerkingsverband Moskeeën Utrecht en Omgeving (SMUO) hebben zich aangesloten bij de oproep.Dochter Maxime heeft na alle ophef gezegd haar moeder te steunen, maar zei ook: “Het was nooit mijn bedoeling geweest groeperingen buiten te sluiten of tekort te doen.” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here