NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 04 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Zeldzame dolfijn die rondzwom in Oosterschelde dood aangetroffen 04 december 2021 11:53 04-12-21 11:53 Laatste update: 16 minuten geleden Update: 16 minuten geleden 10 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De zeldzame dolfijn die al enkele weken in de Oosterschelde in Zeeland rondzwom, is dood aangetroffen. Dat meldt SOS Dolfijn zaterdag. Het dier werd voor het laatst gezien op 23 november, maar werd door een passant zaterdagochtend dood aangetroffen in het water tussen Poortvliet en Scherpenisse. Volgens een woordvoerder van SOS Dolfijn trok het dier veel bekijks.Medewerkers van het Reddingsteam Zeezoogdieren zullen het dier zaterdagmiddag bergen. De dolfijn wordt vervolgens naar de Universiteit Utrecht gebracht voor verder onderzoek. Dan moet ook de doodsoorzaak van het dier bekend worden.”De dolfijn heeft het nog lang volgehouden”, zegt de woordvoerder. Het dier werd voor het eerst geregistreerd op 17 oktober en heeft het dus zes weken in de Oosterschelde volgehouden. Vaak houden verdwaalde dieren het niet zo lang vol. Al snel na de vondst van de dolfijn werd duidelijk dat het dier zelf de weg naar de Noordzee moest terugvinden. Het reddingsteam kon niets voor het dier betekenen.De dolfijn is een tuimelaar, dat is de bekendste dolfijnensoort. Tuimelaars hebben een slechte overlevingskans in de Oosterschelde omdat er niet het juiste voedsel te vinden is. De laatste keer dat er een tuimelaar in de Oosterschelde gevonden werd, was in 2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here