NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Video , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 04 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Omikronvariant bij achttien passagiers van KLM-vluchten uit Zuid-Afrika gevonden 04 december 2021 10:08 04-12-21 10:08 Laatste update: 5 minuten geleden Update: 5 minuten geleden 442 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , De omikronvariant van het coronavirus is aangetroffen bij 18 van de 61 positief geteste passagiers van de KLM-vluchten die vorige week op Schiphol landden, meldt het RIVM zaterdag. Het onderzoek naar de aanwezigheid van de omikronvariant bij de passagiers van de vluchten is nu afgerond. Sommige passagiers die de variant bij zich bleken te dragen, hebben milde klachten, aldus het RIVM. De mensen die geen klachten hebben, mogen deze zaterdag uit isolatie. “De situatie is per persoon anders”, aldus het RIVM. “Voor de mensen die nog in isolatie zijn en niet mogen reizen, wordt in overleg met de GGD en het land van eindbestemming een veilige oplossing gezocht.”Op vrijdag 26 november, de dag waarop de vluchten landden, waren er nog geen besmettingen met de omikronvariant in Nederland bekend, maar werd er wel een verbod op vluchten vanuit risicolanden in het zuidelijke gedeelte van Afrika afgekondigd; daar werd de variant voor het eerst ontdekt.De passagiers werden daarom uit voorzorg zorgvuldig getest en in isolatie geplaatst. Reizigers die positief testten – 61 in totaal – werden in een quarantainehotel op Schiphol geplaatst. Van deze mensen testten er dus 18 positief op de omikronvariant, aldus het RIVM. Zie ook: Dit weten we nu over de omikronvariant die tot zorgen leidt Omikronvariant was al eerder in Nederland Eerder deze week meldde het RIVM dat de omikronvariant al werd gevonden bij twee mensen die op 19 en 23 november positief testten op het coronavirus. Een van hen was niet recentelijk op reis geweest. Dat betekent dat de variant zich ook al binnen de landsgrenzen heeft verspreid.De omikronvariant lijkt besmettelijker te zijn dan andere varianten van het virus. De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de variant bestempeld als “zorgwekkend”.Het inreisverbod van 26 november geldt voor niet-EU-burgers in een aantal zuidelijk Afrikaanse landen. Bij aankomst moeten alle reizigers worden getest op corona. Vrijdag kondigde het demissionaire kabinet aan dat het inreisverbod wordt verlengd tot en met 15 december. 113Hoe de coronavirusvariant omikron werd ontdekt , Zie ook: Dit weten we nu over de omikronvariant die tot zorgen leidt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here