NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Zaterdag 04 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , EU-ministers willen dat meer sectoren meldplicht voor cyberincidenten krijgen 03 december 2021 13:12 03-12-21 13:12 Laatste update: 12 uur geleden Update: 12 uur geleden 5 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Het aantal sectoren dat verplicht wordt om cyberincidenten te melden en maatregelen moet nemen om netwerk- en informatiesystemen te beveiligen, wordt hoogstwaarschijnlijk uitgebreid. De verantwoordelijke EU-ministers hebben daar vrijdag een akkoord over bereikt. Op dit moment worden alleen aanbieders van essentiële diensten (zoals banken, drinkwaterbedrijven en de energiesector) hiertoe verplicht. Als het voorstel ook wordt goedgekeurd door het Europees Parlement en de Europese Commissie, betekent het dat de regels voor meer sectoren gaan gelden.Het is dan de bedoeling dat dezelfde richtlijnen in 2022 worden ingevoerd voor zogenoemde “belangrijke aanbieders”, zoals partijen die actief zijn in de voedselproductie en -distributie en post- en koeriersdiensten. Bij de essentiële diensten is het toezicht proactief, bij de belangrijke aanbieders vindt het toezicht achteraf plaats naar aanleiding van een incident.”Digitale veiligheid regelen is in eerste instantie ieders eigen verantwoordelijkheid”, zegt demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken). “Maar cyberincidenten hebben in toenemende mate serieuze gevolgen voor de maatschappij en economie. Denk aan recente gevallen zoals lege supermarktschappen of een stilgevallen industriële productie. Daarom is het noodzakelijk om de veiligheid van netwerk- en informatiesystemen verder te verhogen en eisen te stellen.” , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here