NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 03 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , NASA kiest drie bedrijven die alternatief voor ruimtestation ISS gaan maken 03 december 2021 06:49 03-12-21 06:49 Laatste update: 20 minuten geleden Update: 20 minuten geleden 0 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Ruimtevaartorganisatie NASA besteedt ruim 415 miljoen dollar (367 miljoen euro) aan drie bedrijven die de opdracht krijgen om commerciële ruimtestations te ontwikkelen. Het internationale ruimtestation (ISS) kan tot het einde van dit decennium dienst blijven doen, maar moet daarna worden vervangen. Het geld gaat naar Blue Origin van Jeff Bezos (130 miljoen dollar), Nanoracks (160 miljoen dollar) en Northrop Grumman (125,6 miljoen dollar). Het bedrijf Axiom Space kreeg eerder van NASA al 140 miljoen dollar om aan een nieuw ruimtestation te werken.De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vraagt steeds vaker hulp van de private sector bij de ontwikkeling van raketten, ruimtevoertuigen en -stations in een poging de kosten te drukken. Daarnaast kan NASA zich zo op de eigen ambitieuze doelen richten, zoals een bemande missie naar de planeet Mars.Blue Origin werkt samen met Sierra Space om de Orbital Reef te ontwikkelen, een ruimtestation dat in de tweede helft van dit decennium klaar moet zijn en tien mensen kan huisvesten. Het ruimtestation wordt ook wel omschreven als “een bedrijvenpark in de ruimte”. Intussen werkt Nanoracks aan een ruimtestation genaamd Starlab, dat in 2027 gelanceerd moet worden. Northrop Grumman ontwikkelde al een ruimtevoertuig dat goederen heeft afgeleverd bij het ISS. Het bedrijf wil een ruimtestation bouwen dat bestaat uit modules, inclusief een gedeelte voor toerisme.Geen van de bedrijven heeft bekendgemaakt hoeveel de ruimtestations moeten gaan kosten. De financiële toezegging van NASA zou maximaal 40 procent van de totale kosten mogen bedragen.Ruimtestation ISS wordt al 21 jaar bemand en was bij ingebruikname een symbool voor internationale samenwerking, met name tussen de Verenigde Staten en Rusland. Het is tot 2028 geschikt als ruimtestation, waarna het moet worden vervangen door de commerciële ruimtestations. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here