NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 03 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Moslimorganisaties hekelen voortzetting samenwerking Talpa en familie Meiland 03 december 2021 17:38 03-12-21 17:38 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 300 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Diverse islamitische organisaties laten vrijdag in een gezamenlijk persbericht weten dat ze het besluit van zender Talpa om de samenwerking met Erica Renkema voort te zetten, afkeuren. Volg het nieuws rond de familie Meiland VolgenOntvang een melding bij nieuwe ontwikkelingen “De moslimgemeenschap in Nederland hekelt het besluit van Talpa om de samenwerking met Erica Meiland, ondanks haar xenofobische en racistische uitspraken over moslims en islam, gewoon voort te zetten”, schrijven de organisaties.”Uitspraken als ‘de islam brengt ellende zoals terrorisme, maar ook die onderdrukking van vrouwen en culturele dingen als besnijdenissen en allerlei gekke gewoontes’, getuigen niet alleen van evidente onwetendheid omtrent de islam en moslims, maar voeden ook het antimoslimsentiment in dit land.”Talpa liet dinsdag desgevraagd weten dat de opmerkingen van Renkema de samenwerking met de zender niet in de weg staan.”Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf.”Wel zegt Talpa voor vrijheid van meningsuiting “en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen” te zijn. Meerdere bedrijven zetten samenwerking stop Naar aanleiding van Renkema’s uitspraken in haar biografie besloten onder meer kaartenbedrijf Hallmark, matrassenmerk Emma en NIVEA de samenwerking met de familie Meiland te stoppen.Zowel Maxime Meiland als Renkema heeft gereageerd op de stopgezette samenwerkingen. Renkema vindt dat er een “vervormde uitspraak” is ontstaan. “Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn: opkomen voor de rechten van vrouwen.”Meiland biedt haar excuses aan en geeft aan dat ze niet altijd dezelfde mening heeft als haar moeder.Renkema spreekt zich in haar boek onder meer kritisch uit over het dragen van een hoofddoek of boerka. Zo zegt ze: “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?” , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here