NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Vrijdag 03 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Honderden Nederlandse geldezels opgepakt bij internationale politieactie 02 december 2021 17:12 02-12-21 17:12 Laatste update: 13 uur geleden Update: 13 uur geleden 84 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Bij een internationale actie in 27 landen tegen geldezels zijn in totaal 1.803 personen opgepakt, onder wie enkele honderden Nederlanders, meldt de politie donderdag. Geldezels stellen hun bankrekening beschikbaar voor fraude en dat is strafbaar. Alleen al in de regio Rotterdam gaat het om tweehonderd geldezels, maar ook in andere regio’s werden successen geboekt, aldus de politie.Het was voor de zevende keer dat de actie, de European Money Mule Action (EMMA), in samenwerking met Interpol werd gehouden. Van september tot en met november werden de geldezels geïdentificeerd tijdens acties en strafrechtelijke onderzoeken. Een aantal onderzoeken loopt nog.Caroline Sander, teamleider bij de Landelijke Eenheid, ziet steeds vaker gebeuren dat mensen hun bankrekening beschikbaar stellen. “De geldezels worden geronseld door cybercriminelen. Met alle gevolgen van dien.”In Nederland is er een samenwerkingsverband van politie, Openbaar Ministerie, banken en International Card Services (ICS) dat deze vorm van cybercriminaliteit bestrijdt. Op mbo- en hbo-scholen wordt gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen en worden ook persoonlijke brieven en informatiepakketten verstrekt.Criminelen proberen door middel van geldezels zelf uit het zicht van politie en justitie te blijven, aldus de politie. , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here