NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Games Reviews , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 02 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Rus krijgt in VS vijf jaar cel voor leveren van hostingdiensten aan cybercriminelen 02 december 2021 10:16 02-12-21 10:16 Laatste update: een uur geleden Update: een uur geleden 3 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Een Russische man is in de Verenigde Staten veroordeeld voor een celstraf van vijf jaar omdat hij leider was van een bedrijf dat hostingdiensten leverde aan cybercriminelen, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De 34-jarige Rus leverde volgens de aanklacht onder meer IP-adressen, servers en domeinen die door criminelen werden gebruikt om schadelijke software te verspreiden. Daarmee kregen zij vervolgens toegang tot computersystemen van slachtoffers, van wie ze vervolgens bankgegevens stalen.Ook hielp de man de cybercriminelen door ze uit het zicht van autoriteiten te houden. Zo werden geblokkeerde IP-adressen omgezet zodat de criminelen hun activiteiten konden voortzetten. De man heeft schuld bekend voor zijn betrokkenheid bij de criminele activiteiten. Ook drie van zijn werknemers zijn aangeklaagd en kunnen mogelijk celstraffen krijgen.Met hulp van de hostingaanbieder konden cybercriminelen beruchte malware inzetten, zoals Zeus, SpyEye en Citadel. Die software werd tussen 2009 en 2015 ingezet en veroorzaakte miljoenen dollars schade bij slachtoffers in de Verenigde Staten. Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.Wijzig cookie-instellingen , Bekijk de beste apps van de week

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here