• 12′ Remmer 1-0
 • 55′ De Norre 1-1
 • 67′ Bernat 2-1
 • 89′ Schrijvers 2-2
 • 93′ Maertens 2-3

Dubbele rode kaart na 12 minuten

Wat begon als een leuke wedstrijd onder impuls van een enthousiast Westerlo groeide uit tot een voetbalrollercoaster in het gezellige ‘t Kuipje. Zowel voor als na de rust. 

 

Voor de pauze maakte Schrijvers bijna een wereldgoal, mikte Tamari een schot van ver heerlijk op de kruising, maar waren het vooral de goal van Remmer en twee rode kaarten die bepalend waren.

 

Mercier en Mabea gingen neus aan neus staan na een tackle van die laatste. Mercier pakte uit met een lichte kopstoot. Wat Mabea deed of zei, was niet meteen te zien op de beelden. Scheidsrechter Smet (die onlangs ook Benito Raman voor soortgelijk gedrag als Mercier rood gaf) stuurde beide spelers naar de kleedkamer.

 

Westerlo ging het best met de nieuwe realiteit om. Remmer tijfelde niet toen Bernat hem een schietkans aanbood en zag zijn strak schot prachtig in de verste hoek verdwijnen. De 1-0 was niet gestolen. OHL moest zonder zijn spelmaker (Mercier) bezinnen tijdens de rust. 

Maertens krijgt Westerlo stil in minuut 93

Ook na de pauze werd het geen seconde saai. Marc Brys keek de situatie niet aan en bracht meteen Maertens en Kaba in de ploeg. Beide zouden nog een belangrijke rol spelen. 

 

In vier minuten tijd miste Maertens eerste een enorme kans op 1-1, werd de 2-0 van Bernat afgekeurd voor buitenspel en maakte De Norre uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker: 1-1. OHL was gretiger uit de kleedkamer gekomen. 

 

De inbreng van Foster bij Westerlo bracht de thuisploeg op zijn beurt opnieuw in de match. De Zuid-Afrikaan dwong OHL-verdediger Chakla in de voeten van Bernat te koppen en de Slovaak van Westerlo zorgde van dichtbij voor een tweede Kempens feestje: 2-1.

 

Foster vergat het kort daarna af te maken alleen op weg naar doel en dat zou een erg zure misser worden. OHL speelde niet geweldig, maar had genoeg aan twee klasseflitsen in vier minuten. Kaba acteerde als perfecte targetspits voor Schrijvers, die in de 89e minuut de 2-2 maakte met een afstandsschot.

 

En toen iedereen met zijn gedachten al bij verlengingen zat, kreeg Maertens alle Westerlo-fans stil na een wandeling door de Westerlo-defensie: 2-3.

Vaesen (Westerlo): “We verdienen niet om te verliezen”

 • Kyan Vaesen (Westerlo): “We verdienen niet om te verliezen. Als je in de laatste minuten nog twee tegengoals incasseert, dan is dat heel zuur. Het uitvallen van Foster was belangrijk, maar daar mogen we het niet op steken. We mogen dit nooit weggeven. Jammer dat we na de zege tegen Antwerp niet opnieuw kunnen stunten, maar we hebben een mooi bekerparcours afgelegd.”
 • Mathieu Maertens (OHL): “Het was een vreemde match met twee snelle rode kaarten, maar het is fantastisch hoe we ons terug in de match gevochten hebben. Zonder onze spelmaker (Mercier, rood) hadden we het soms moeilijk om de ruimtes te vinden en de beslissende pass te trappen, maar als ploeg hebben we ons toch getoond uiteindelijk. In bekermatchen kan het soms snel gaan, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen.”

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen

 2. tweede helft, minuut 97.

 3. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. OH Leuven mag naar de kwartfinales van de beker na een bijzonder vermakelijke avond in Westerlo. De leider in 1B kwam twee keer op voorsprong, maar de laatste 7 minuten waren er te veel aan. .

  Laatste fluitsignaal

  OH Leuven mag naar de kwartfinales van de beker na een bijzonder vermakelijke avond in Westerlo. De leider in 1B kwam twee keer op voorsprong, maar de laatste 7 minuten waren er te veel aan.

 4. tweede helft, minuut 93. Maertens scoort in de 93e minuut . Het wordt helemaal stil in 't Kuipje. Maertens maakt een wandeling door de defensie van Westerlo en legt de 2-3 beheerst binnen. OHL gaat hier winnen vanavond. .

  Maertens scoort in de 93e minuut

  Het wordt helemaal stil in ‘t Kuipje. Maertens maakt een wandeling door de defensie van Westerlo en legt de 2-3 beheerst binnen. OHL gaat hier winnen vanavond.

 5. tweede helft, minuut 88. Daar is de 2-2 in de 88e minuut. OHL maakt gelijk op een moment dat weinig fans het nog verwachten. Kaba speelt perfect voor targetspits en bedient Schrijvers. Hij knalt hard de gelijkmaker binnen. We lijken naar verlengingen te gaan.  .

  Daar is de 2-2 in de 88e minuut

  OHL maakt gelijk op een moment dat weinig fans het nog verwachten. Kaba speelt perfect voor targetspits en bedient Schrijvers. Hij knalt hard de gelijkmaker binnen. We lijken naar verlengingen te gaan. 

 6. tweede helft, minuut 83. Twee wissels bij Westerlo. Niet vergeten dat hier al heel lang met tien tegen tien wordt gespeeld. De vermoeidheid zal nu zeker gaan meespelen. Daarom wordt Vaesen naar de kant gehaald voor Vetokele. Noviello komt Foster vervangen, die met een blessure lijkt te sukkelen. .

  Twee wissels bij Westerlo

  Niet vergeten dat hier al heel lang met tien tegen tien wordt gespeeld. De vermoeidheid zal nu zeker gaan meespelen. Daarom wordt Vaesen naar de kant gehaald voor Vetokele. Noviello komt Foster vervangen, die met een blessure lijkt te sukkelen.

 7. tweede helft, minuut 79. Wat verzint OHL? OH Leuven probeert iets te doen aan zijn achterstand, maar de aanvallen missen precisie voorlopig. Invaller Shengelia probeert zich door de verdediging te dribbelen, maar mikt dan hoog over. .

  Wat verzint OHL?

  OH Leuven probeert iets te doen aan zijn achterstand, maar de aanvallen missen precisie voorlopig. Invaller Shengelia probeert zich door de verdediging te dribbelen, maar mikt dan hoog over.

 8. tweede helft, minuut 76.

 9. Foster scoort nu wel, maar afgekeurd. Er blijft vanalles gebeuren in deze match. Foster scoort nu wel met het hoofd, maar dit feestje gaat niet door want de vlag van de lijnrechter gaat in de lucht. . tweede helft, minuut 75.

  Foster scoort nu wel, maar afgekeurd

  Er blijft vanalles gebeuren in deze match. Foster scoort nu wel met het hoofd, maar dit feestje gaat niet door want de vlag van de lijnrechter gaat in de lucht.

 10. Foster vergeet het af te maken. De match had beslist kunnen zijn. Vaesen trapt een verrassende dieptepass. Dewaest rekent op zijn doelman en omgekeerd. Zo kan de Zuid-Afrikaanse invaller van Westerlo allen naar het doel, maar hij neemt de bal niet lekker mee en zo wordt het te moeilijk. Zijn schot gaat over. . tweede helft, minuut 73.

  Foster vergeet het af te maken

  De match had beslist kunnen zijn. Vaesen trapt een verrassende dieptepass. Dewaest rekent op zijn doelman en omgekeerd. Zo kan de Zuid-Afrikaanse invaller van Westerlo allen naar het doel, maar hij neemt de bal niet lekker mee en zo wordt het te moeilijk. Zijn schot gaat over.

 11. tweede helft, minuut 67. Opnieuw een voorsprong voor Westerlo: 2-1. Het vuur slaat opnieuw in de pan in 't Kuipje, want Bernat heeft er 2-1 van gemaakt. OHL-verdediger Chakla kan niet anders dan een diepe bal recht in de voeten van Bernat koppen omdat Foster in zijn rug zit. Bernat zegt dankjewel en knalt staalhard in doel.   .

  Opnieuw een voorsprong voor Westerlo: 2-1

  Het vuur slaat opnieuw in de pan in ‘t Kuipje, want Bernat heeft er 2-1 van gemaakt. OHL-verdediger Chakla kan niet anders dan een diepe bal recht in de voeten van Bernat koppen omdat Foster in zijn rug zit. Bernat zegt dankjewel en knalt staalhard in doel.  

 12. tweede helft, minuut 66. Bij Westerlo heeft Jonas De Roeck Güctekin en  Foster in de ploeg gebracht. Die laatste scoort bijna bij zijn eerste actie. Hij gaat voorbij Dewaest alsof de verdediger er niet staat, maar schiet dan op de doelman. .

  Bij Westerlo heeft Jonas De Roeck Güctekin en  Foster in de ploeg gebracht. Die laatste scoort bijna bij zijn eerste actie. Hij gaat voorbij Dewaest alsof de verdediger er niet staat, maar schiet dan op de doelman.

 13. tweede helft, minuut 62.

 14. tweede helft, minuut 55. Daar is de 1-1. Het valt niet stil in deze match. De Norre maakt gelijk voor OHL. Hij beslist deze keer niet Maertens te bedienen, maar zelf naar binnen te komen en ook nog eens netjes in doel te knallen. Onverdiend is het niet. .

  Daar is de 1-1

  Het valt niet stil in deze match. De Norre maakt gelijk voor OHL. Hij beslist deze keer niet Maertens te bedienen, maar zelf naar binnen te komen en ook nog eens netjes in doel te knallen. Onverdiend is het niet.

 15. De 2-0 wordt afgekeurd. Westerlo denkt een paar seconden dat het 2-0 staat, maar de lijnrechter vlagt Bernat af voor buitenspel na een prima voorzet van De Cuyper. . tweede helft, minuut 53.

  De 2-0 wordt afgekeurd

  Westerlo denkt een paar seconden dat het 2-0 staat, maar de lijnrechter vlagt Bernat af voor buitenspel na een prima voorzet van De Cuyper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here