NU.nl Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Ga naar de inhoud Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Media en Cultuur Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Wissel kleurenschemaWissel kleurenschema , Voorpagina Net binnen Meest gelezen Coronavirus Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Video Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Aandelen Verkeer Sport Voetbal Formule 1 Scorebord Spellen Tech Games Reviews Achtergrond Media en Cultuur Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap Koningshuis TV gids Overig Kind & Gezin Dieren Eten en drinken Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Thuis Vakantie Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amersfoort Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Zeeland Rotterdam Utrecht Zwolle NUfolder NUshop Tickets Blog NUlab , NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het , Donderdag 02 december 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl , Maxime Meiland biedt excuses aan na ophef over uitspraken Erica 01 december 2021 18:24 01-12-21 18:24 Laatste update: 6 uur geleden Update: 6 uur geleden 203 NUjij-reacties reacties Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email , Maxime Meiland heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rondom de uitspraken over de islam die haar moeder Erica Renkema deed in haar biografie Erica. Meerdere bedrijven verbraken naar aanleiding van deze uitspraken de samenwerking met de familie Meiland. Maxime schrijft op Instagram dat ze haar moeder steunt, maar niet altijd haar mening deelt. Het is nooit Maximes bedoeling geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort doen in zijn of haar geloof, schrijft ze. “Nederland is (gelukkig) een divers land met vele afkomsten en geloven. Ik respecteer vanzelfsprekend iedereen, ongeacht afkomst of geloof”, aldus de 26-jarige mediapersoonlijkheid.Ze zegt dat ze niet kan en gaat spreken voor haar moeder, maar haar als dochter steunt. “Dat wil niet zeggen dat we overal hetzelfde over denken of dezelfde mening delen. Ik vind het schrikwekkend dat mijn woorden volledig uit hun verband zijn getrokken door media en dergelijke.”De realityster vindt dat vrouwen elkaar moeten steunen. “Juist in de tijd waarin we nu leven, vind ik dat we meer tot verbinding moeten komen dan dat we tegenover elkaar komen te staan.”Meiland biedt haar excuses aan aan mensen die zich persoonlijk geraakt voelen door deze situatie. “Ik heb mijn les geleerd en ben met mijn neus op de feiten gedrukt.”Renkema spreekt zich in haar boek onder meer kritisch uit over het dragen van hoofddoeken en boerka’s. Zo zegt ze: “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?”Huidverzorgingsproducent NIVEA, kaartenbedrijf Hallmark en matrassenmerk Emma stopten naar aanleiding van deze uitspraken de samenwerking met familie Meiland. , , NUshop , NUshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here